Diana Șoșoacă nu mai poate candida la prezidențiale. CCR i-a anulat definitiv candidatura 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale a fost anulată de Curtea Constituțională.

Diana Șoșoacă nu va mai putea candida la alegerile prezidențiale, după ce Curtea Constituțională a României a decis sâmbătă seară să admită contestația îndreptată împotriva candidaturii sale. Contestația a fost formulată de Amalia Bellantoni, iar hotărârea CCR este definitivă.

Astfel, Diana Șoșoacă nu mai are nici o posibilitate de atac și Diana Șoșoacă nu va mai fi prezentă pe buletinele de vot de la alegerile prezidențiale.

CCR a anulat candidatura Dianei Șoșoacă. Ce argumente a invocat

 

Decizia CCR se bazează pe recentele declarații ale Dianei Șoșoacă, în care aceasta a fost acuzată că a îndemnat la nerespectarea Constituției. După o analiză atentă, judecătorii au concluzionat că Șoșoacă nu a demonstrat un „atașament față de Constituție”, ceea ce a dus la excluderea sa din cursa electorală. 

Conform articolului 146 lit. f) din Constituție și a legilor care reglementează alegerile, Curtea Constituțională are autoritatea de a verifica legalitatea candidaturilor la funcția de președinte al României. Aceasta poate soluționa contestațiile referitoare la înregistrarea sau neînregistrarea candidaților, iar persoanele îndreptățite să se adreseze CCR includ candidații, partidele politice, organizațiile cetățenilor din minoritățile naționale și alegătorii.

Contestațiile trebuie depuse la sediul CCR și sunt soluționate în termen de maxim două zile. Dezbaterile se desfășoară fără înștiințarea părților, cu participarea reprezentantului Ministerului Public, bazându-se pe sesizări și documentele aferente dosarului.

În prezent, Diana Șoșoacă este europarlamentar și reprezintă România la Bruxelles. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel