„V-am avertizat deja. Nu e nici o surpriză și nici un șoc. De câteva zile spun că asta se va întâmpla. Și vor mai pleca și alții. Deocamdată unii își iau banii, au nevoie să adune niște voturi pentru buget, și asta e… Trădătorii rămân trădători. Ce, nu știați? Asta este una dintre marile probleme ale poporului român”, a declarat Șoșoacă pentru B1 TV, lăsând de înțeles că exodul parlamentarilor nu se va opri aici.
Întrebată dacă parlamentarii care au plecat au fost plătiți pentru voturi, senatoarea a răspuns: „Nu e vorba de un vot izolat, ci de un pachet întreg. Se plănuia ca mai mulți să plece, dar ceilalți nu au acceptat. Cei care au făcut pasul azi sunt cei mai lipsiți de valoare, credeau că își vor păstra funcțiile în comisii și birourile, dar uite că nu a fost așa! (…) Cine plătește? Noi, românii, din banii furați din bugetul statului, noi, fraierii, care suportăm șpăgile de sute de mii de euro pentru fiecare”, a spus aceasta, precizând că deja au fost depuse plângeri penale împotriva lor.
Șoșoacă a mai afirmat că astfel de sume sunt oferite „ca de obicei, de PSD și PNL”, acuzând partidele aflate la guvernare că folosesc resursele statului pentru a atrage parlamentari de partea lor.
„Foarte curând o să apară o înregistrare de la Piatra Neamț, dintr-un restaurant unde unii dintre cei care au trădat, fie din SOS, fie din POT sau AUR, s-au întâlnit cu domnul Pinalti și domnul Panaite. Aceștia încercaseră să se apropie și de partidul meu la un moment dat, dar i-am refuzat… Sunt multe lucruri în spate”, a mai spus senatoarea, adăugând că situația este mult mai amplă decât pare și că urmează să iasă la iveală mai multe detalii.
Șase parlamentari au plecat din SOS România
Luni, patru deputați și doi senatori ai partidului S.O.S. România și-au anunțat oficial demisia din grupul parlamentar condus de Diana Șoșoacă, precizând că, cel puțin pentru moment, vor activa ca parlamentari independenți, fără afiliere la un alt grup, atât în Camera Deputaților, cât și în Senat.
În plenul Camerei Deputaților, deputații Ecaterina-Mariana Szoke, Cosmin Andrei, Ștefan-Alexandru Băișanu și Alexandrin Moiseev și-au făcut cunoscută decizia, în timp ce, în Senat, Paul Gheorghe și Ionel Carp au anunțat că părăsesc grupul S.O.S. România.
Dumitru Coarnă, liderul grupului parlamentar al partidului, a reacționat dur la aceste plecări, susținând că, dacă demisionarii vor să fie consecvenți, ar trebui să renunțe și la mandatele obținute sub sigla partidului: „Nu vă bucurați prea repede, că voiam doar să subliniez un lucru: cei patru care și-au dat demisia ar trebui, din respect pentru electorat, să plece și din Parlamentul României”, a spus Coarnă în plen.
În culise, există speculații că acești parlamentari ar putea fi atrași de partide mai mari, în special PSD, având în vedere că actuala coaliție de guvernare nu deține o majoritate confortabilă și ar putea avea nevoie de susținere suplimentară pentru a evita probleme în cazul unei moțiuni de cenzură.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News