Diaspora, jignită de Elena Lasconi? Candidata USR la prezidențiale atacă REPER și-l acuză pe Cioloș că a dat mâna cu PSD

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Elena Lasconi, președinta USR, a revenit cu clarificări după ce declarațiile sale referitoare la diaspora au generat un val de critici, în special din partea Ramonei Strugariu, copreședinta REPER.

Lasconi a explicat că afirmațiile sale au fost scoase din context și folosite în scopuri politice, reiterând că familia sa face parte din diaspora și că nu ar fi putut niciodată să îi considere trădători. „Mare parte din familia mea este în diaspora. Fiica mea, singurul meu copil, trăiește în Franța. Fratele meu împreună cu cei șapte nepoți... sunt în Australia. Prietenii mei, unchi, mătuși – în Elveția. Am verișoară în Suedia. Vă gândiți că eu aș face-o trădătoare pe fiica mea? Sau pe fratele meu? Nu. Mă refeream strict la mine și la responsabilitatea mea", a declarat Lasconi.

Ea a adăugat că în interviul în care a făcut afirmațiile contestate a subliniat și faptul că diaspora este „cel mai mare investitor al României” și că își dorește ca românii plecați peste hotare să revină în țară. „Am vorbit cu oameni din diaspora care lucrează acolo de 20 și ceva de ani și își doresc să se întoarcă. Mi-aș dori să vină medicii înapoi în România, pentru că avem un deficit mare de medici”, a spus ea.

Atacul la REPER. Lasconi se felicită că nu a făcut alianță cu REPER

 

Lasconi a profitat de ocazie pentru a aduce acuzații la adresa REPER, susținând că această formațiune ar fi făcut un pact cu PSD în schimbul unor posturi la Bruxelles. „Mă felicit și îi felicit și pe colegii mei din Biroul Național pentru că am luat decizia să nu facem alianță cu REPER. Îmi dau seama că au dat mâna, la fel, cu PSD și deja am aceste informații”, a subliniat ea, lăsând de înțeles că jurnaliștii vor dezvălui în curând cine a finanțat campania REPER și care sunt adevăratele intenții ale acestui partid.

În ceea ce privește alte formațiuni politice de dreapta, precum PMP și Forța Dreptei, Lasconi a menționat că are un respect deosebit pentru liderii acestora, însă alianțele nu au putut fi realizate din cauza unor cereri „nejustificate”. Ea a punctat că USR nu ar fi acceptat să cedeze toate locurile de parlamentari în favoarea acestor partide, dat fiind faptul că USR a dus propria campanie și a strâns semnături pe bune.

De asemenea, președinta USR l-a catalogat pe Mircea Geoană drept „un candidat pesedist”, afirmând că „e ușor să îl scoți pe domnul Geoană din PSD, dar e greu să scoți PSD-ul din domnul Geoană”. În opinia Elenei Lasconi, viitorul guvern al României va fi format din USR, PNL și UDMR: „Eu cred că anul viitor vom avea un guvern USR – PNL – UDMR.”

Ramona Strugariu a reacționat dur la declarațiile Elenei Lasconi, exprimându-și dezamăgirea și considerând că președinta USR promovează un „naționalism dubios”. „Eu nu înțeleg fascinația asta a candidaților la alegerile prezidențiale pentru acest naționalism dubios, cu iz medieval”, a spus Strugariu, adăugând că diaspora este printre cei mai temerari susținători ai progresului României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel