Apa este prietenul nostru, știm cu toții asta. În timp ce puteți rămâne fără mâncare pentru o perioadă de timp, nu puteți rămâne fără apă. Este însăși sursa vieții, lichidul primordial, leagănul și habitatul ideal, precum și componenta primară a organismului nostru. Apa este diuretică și purificatoare, contracarează îmbătrânirea și favorizează reînnoirea celulară.
Dieta cu 8 pahare de apă are o abordare simplă și echilibrată. Aceasta presupune consumul a două pahare de apă înainte de micul dejun, prânz și cină și a unui pahar de apă înainte de gustările dintre mesele principale. Este o dietă bazată pe consumul de fructe și legume din abundență, cu un aport limitat de pâine și paste făinoase, orez, carne și pește.
Consumul de apă înainte de masă dă o senzație de sațietate în stomac și ajută la a mânca puțin mai puțin. În acest fel, nu este nevoie să urmați clasica "dietă de înfometare", pentru că puteți mânca cu moderație, dar consumați orice tip de alimente vă place, în dozele indicate.
Dieta cu 8 pahare de apă, care te ajută să slăbești 4 kilograme într-o săptămână
Luni
La micul dejun, un iaurt cu cereale integrale și trei migdale.
Pentru o gustare, stoarceți un suc de portocale.
La prânz, 60 de grame de orez cu dovlecei, 50 de grame de brânză de vaci și o salată mixtă.
Un măr ca gustare.
Pentru cină somon la aburi, broccoli sicilian și o felie de pâine.
Marți
La micul dejun, ceai cu lămâie și miere, 4 biscuiți din făină integrală și trei nuci.
Gustă o portocală.
La prânz 80 de grame de pennette de roșii și busuioc, un ou fiert și salată.
Pentru o gustare o pară.
La cină piept de pui la grătar cu broccoli și o felie de pâine.
Miercuri
Ceai de mic dejun cu miere, biscuiți din făină integrală și un fruct.
Ca gustare, un fruct de kiwi.
Pentru prânz supă de linte, salată cu castraveți.
Pentru o gustare 200 de grame de afine.
Pentru cină, supă de legume, 100 g de bresaola și o felie de pâine.
Joi
La micul dejun, o ceașcă de lapte plus două felii de biscuiți din făină integrală cu gem fără zahăr.
Pentru o gustare, stoarceți un suc de portocale.
La prânz 80 de grame de spaghete cu creveți și dovlecei, salată cu roșii și morcovi.
Banană ca o gustare.
Pentru cină, doradă la cuptor în folie, salată verde cu morcovi și roșii cherry.
Vineri
La micul dejun, o cană de lapte plus două felii de pâine integrală cu gem.
Ca gustare, o portocală.
Pentru prânz, 80 de grame de orez cu dovlecei și broccoli roman la aburi.
Un măr sau o pară ca gustare.
Pentru cină 100 de grame de bresaola, 50 de grame de brânză ricotta, spanac fiert cu ulei și lămâie și o felie de pâine.
Sâmbătă
La micul dejun, iaurt cu cereale integrale și trei nuci.
Pentru gustare un suc de portocale.
La prânz, 80 de grame de fusilli cu broccoli și 100 de grame de șuncă.
Ca gustare, un măr sau o banană.
La cină, două ouă fierte cu salată de morcovi, roșii și fenicul și o felie de pâine.
Duminică
Pentru micul dejun, ceai de lămâie cu miere și 4 biscuiți din făină integrală, plus un fruct la alegere.
Pentru gustare, suc de portocale sau un suc de fructe la alegere.
La prânz, paste orecchiette cu frunze de napi și 50 de grame de brânză stracchino.
Ca gustare, o portocală sau un kiwi.
La cină, file de cod cu cartofi la aburi și broccoli sicilian în sos acru.
Cea mai ieftină și ușoară rețetă: reguli importante
Amintiți-vă întotdeauna să beți două pahare de apă înainte de micul dejun, prânz și cină și un pahar de apă înainte de o gustare.
Dacă suferiți de crize de foame nervoasă, pregătiți și păstrați la îndemână un ceai de plante relaxant sau purificator, pe care să îl sorbiți la nevoie, încălzindu-l ușor în cuptorul cu microunde.
Dacă vă place cafeaua, reduceți consumul la cel mult două pe zi, cu o linguriță de zahăr, miere sau îndulcitor.
Pentru asezonare, folosiți numai ulei de măsline extravirgin crud, cu lămâie sau oțet de mere.
Mergeți, mergeți, mergeți, mergeți, de cel puțin trei ori pe săptămână, timp de treizeci de minute. Nu trebuie să fie o plimbare pentru a obține beneficiile, ci o plimbare rapidă, ca și cum v-ați grăbi să ajungeți acolo.
Iată ce poți bea în afară de apă
În afară de apă, sunt permise și alte lichide, cum ar fi infuzii, sucuri naturale, lapte, supe, ciorbe, jeleuri, ceaiuri. Fructele și legumele furnizează cantități semnificative de apă pentru a compensa pierderile de lichide prin urină și transpirație. Vara ar trebui să consumați alimente cu un conținut ridicat de apă, cum ar fi laptele, legumele, iaurtul sau fructele de sezon, cum ar fi căpșunile, pepenii, pepenii verzi sau piersicile.
Pentru ca consumul de lichide să se răspândească treptat pe parcursul zilei, acesta trebuie să fie mai mare dimineața și după-amiaza, pentru a nu provoca incontinență nocturnă și trezirea la primele ore ale dimineții.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News