La fel ca multe rețete, această „prăjitură” din cartofi are variații infinite și o poți face cum vrei. Unii adaugă pui mărunțit în stratul de carne, ou fiert tare sau măsline. Putem găsi și variante cu zahăr la suprafață, care la gratinare creează un strat crocant și o atingere dulce destul de plăcută.
Este o rețetă foarte hrănitoare care poate rezista până la trei zile la frigider înainte de coacere. Dacă vrei să încerci această rețetă delicioasă sau te întrebi ce să mai gătești la reuniunea de familie, este o opțiune excelenta pentru tine! Continuați să citiți și învățați cum să faceți ușor „prăjitura” din cartofi.
„Prăjitura” din cartofi - Ingrediente
Pentru umplutură:
- 500 de grame de carne de vită tocată
- 1 ceapă
- 1 linguriță de piper
- 1 linguriță de oregano
- 1 linguriță boia
- 1 linguriță sare.
Rețeta specială de cartofi prăjiți. Fă porție triplă că depășește cu mult McDonald's!
Pentru piure:
- 6 cartofi medii
- 1 lingură de unt sau margarină
- 3 căni de lapte (720 mililitri)
- 1 linguriță sare.
Cum se prepară „prăjitura” din cartofi
Cartofii se spală foarte bine și se îndepărtează coaja. Puneți cartofii într-o oală cu apă cât să îi acopere, fierbeți-i 15-20 de minute.
Truc: Ca să știi că sunt gata poți înțepa cartofii cu o furculiță, iar dacă nu rezistă sunt gata.
Tăiați ceapa cubulețe mici și prăjiți-o într-o tigaie cu puțin ulei. Se adaugă carnea și condimentele și se călesc 15 minute la foc mediu.
Cand cartofii sunt moi, adăugăm untul, sarea și laptele. Pisați cartofii cu o furculiță sau cu un zdrobitor pentru cartofi.
Este timpul să asamblați „prăjitura” din cartofi și carne. Puteți face mai multe forme individuale sau puteți face una mare și o feliați. Ungeți forma cu ulei și puneți primul strat de „prăjitură”, poate fi piure sau direct de carne.
Rețineți că stratul superior ar trebui să fie piure, indiferent dacă puneți un strat de piure pe partea de jos sau nu.
Dacă la rețetă ai adăugat un ou fiert tare, așează-l deasupra stratului de carne și termină „prăjitura” cu un strat gros de piure. Poți presăra deasupra brânză rasă pentru a o gratina.
Coacem la 200°C aproximativ 30-40 de minute. Așteptați câteva minute când scoateți din cuptor pentru a evita accidentele, curățați marginile cu un cuțit și serviți „prăjitura” de cartofi cât este încă fierbinte.
„Prăjitura” din cartofi și carne - Sugestii
Această prăjitură ușoară de cartofi este o opțiune grozavă dacă aveți puțin piure de cartofi sau carne rămasă de la o masă anterioară. După cum am menționat anterior, există mai multe versiuni, așa că cel mai bine este să înveți cum să-l prepari după bunul plac.
Puteți experimenta condimentarea piureului cu piper și nucșoară sau puteți chiar veganiza acest preparat înlocuind carnea cu 1 cană de carne de soia sau linte cu ciuperci.
Dacă vrei să adaugi ouă fierte sau măsline ar trebui să le adaugi între stratul de carne și stratul superior de piure, va fi delicios!
Plăcinte de post „Lemn de foc”, pufoase și delicioase. O să impresionezi pe oricine de fiecare dată!
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News