Din patru dovlecei și un cartof faci cea mai ușoară și grozavă plăcintă. Toată lumea va vrea rețeta

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Din patru dovlecei și un cartof faci cea mai ușoară și grozavă plăcintă. Toată lumea va vrea rețeta
Din patru dovlecei și un cartof faci cea mai ușoară și grozavă plăcintă. Toată lumea va vrea rețeta

Află cum să prepari această plăcintă delicioasă cu dovlecei și cartofi în doar câțiva pași simpli!

Plăcinta cu dovlecei și cartofi, fără nicio îndoială, este preparatul ideal pentru cei care nu mănâncă legume și pentru cei care au grijă de siluetă. Într-adevăr, acesta nu este doar un fel de mâncare delicios, ci și unul ușor. Această plăcintă sățioasă este o alternativă ușoară și sănătoasă la plăcintele tradiționale făcute cu ingrediente cu multe calorii. Este perfectă pentru prânz sau cină.

 

Cornulețe fragede cu nucă - Deliciul tradițional românesc de care nu te vei mai sătura

 

Această plăcintă va fi cu siguranță un succes în familie și printre prietenii tăi! Dar haideți să vedem cum se prepară această fantastică plăcintă cu dovlecei și cartofi!

Timp de preparare: 20 de minute
Timp de gătire: 35 de minute
Timp total: 55 minute
Porții: 6 felii
Calorii: 250 per felie

Plăcintă de dovlecei și cartofi

 

Ingrediente

4 dovlecei
1 cartof mare
100 g de făină
100 g brânză scamorza tăiată în felii
100 g șuncă fiartă tăiată în felii
3 ouă
2 linguri de ulei de măsline
Câteva linguri de brânză parmezan rasă
Câteva linguri de pesmet
Suficient piper
Suficientă sare

 

Prăjitură cu foi de napolitane și cremă de nucă. Cel mai bun dulce al copilăriei

 


Preparare

În primul rând se tocesc dovleceii, se dau pe răzătoare, se așază pe o farfurie și se sărează, pentru ca aceștia să se scurgă bine de excesul de apă.

Acum curățați și dați cartoful pe răzătoare, stoarceți-l cu mâinile pentru a îndepărta amidonul și puneți-l într-un castron mare.

Acum stoarceți și adăugați în cartofi dovleceii, ouăle, sarea, piperul și puțin ulei, amestecați cu o spatulă, adăugați făina și amestecați bine până când ingredientele sunt bine integrate.

După ce acest lucru este gata, ungeți și pudrați cu pesmet fundul unei forme de copt dreptunghiulare din ceramică, întindeți deasupra o parte din amestec, umpleți cu șuncă, brânză scamorza și un strop de parmezan, acoperiți cu mai mult amestec rămas, din nou puțin pesmet și un strop de ulei.

La final, se coace în cuptorul preîncălzit timp de 35 de minute la o temperatură de 200°C. Când este gata, se aduce la masă încă fierbinte și se taie în felii.

 

------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt          

 - https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g           

- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G           

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ      

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel