Doctorița Liliana Coldea de la Sibiu, reținută. Ar fi luat șpagă de 13 ori de la pacienți

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Doctorița Liliana Coldea de la Sibiu este acuzată că ar fi luat mită de la pacienți. 

Medicul Liliana Coldea, fost manager al Spitalului CF Sibiu și al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, a fost reținută de procurori sub acuzația de luare de mită de la pacienți, conform unui comunicat de presă emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Cu o experiență vastă și o dublă specializare, atât ca internist, cât și ca cardiolog, Liliana Coldea este suspectată de comiterea a 13 infracțiuni de luare de mită. Sumele de bani pretinse variau între 100 și 200 de lei, iar aceste fapte s-ar fi desfășurat în perioada iunie-august 2024. Conform surselor oficiale, mita a fost primită de la pacienți sau aparținători, atât pentru a facilita accesul la serviciile medicale, cât și după furnizarea acestora.

Doctorița Coldea preda și la Universitatea Lucian Blaga

 

Într-un comunicat detaliat, prim procurorul adjunct, Mihaela Ruginosu, a precizat că reținerea medicului în vârstă de 52 de ani a avut loc pe 26 septembrie 2024. Investigațiile s-au derulat sub incidența articolului 289 alin.1 din Codul Penal, coroborat cu art. 6 din legea nr. 78/2000 privind prevenirea și combaterea faptelor de corupție. Procurorii au strâns probe care indică faptul că medicul a primit bani și bunuri din partea pacienților în schimbul serviciilor medicale oferite în cadrul Spitalului CF Sibiu. În prezent, Liliana Coldea se află la sediul Parchetului, unde este audiată, urmând ca procurorii să stabilească măsurile care se impun.

Pentru desfășurarea anchetei, procurorii au fost sprijiniți de polițiștii din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Serviciul Județean Anticorupție Sibiu și de cei de la Serviciul Operațiuni Speciale Sibiu.

Pe lângă activitatea sa medicală, Liliana Coldea are și o carieră didactică, predând la Facultatea de Medicină din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, o instituție recunoscută pentru formarea tinerilor medici.

Acest caz scoate în evidență eforturile continue ale autorităților de a combate corupția în sistemul sanitar, o problemă care afectează încrederea pacienților în serviciile publice de sănătate și pune sub semnul întrebării integritatea unor cadre medicale cu reputație. Rămâne de văzut ce decizie vor lua procurorii și cum va evolua acest caz în zilele următoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel