EXCLUSIV  PSD a scris în Programul de guvernare că românii sunt "sclavii" Europei. Ce n-a înțeles nici până azi "cel mai mare partid din țară" - DOCUMENT

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:
Marcel Ciolacu, liderul PSD (Sursa foto: Agerpres)
Marcel Ciolacu, liderul PSD (Sursa foto: Agerpres)

Derapaj incredibil în Programul de guvernare cu care Marcel Ciolacu s-a dus în Parlament pentru a cere votul de învestitură. În document este specificat, negru pe alb, că românii sunt "sclavii moderni" ai Europei și că social-democrații sunt gata să repare această nedreptate. "Cel mai mare partid din țară", așa cum se autointitulează PSD, n-a înțeles nici până azi un lucru esențial: cetățenii, indiferent dacă sunt în străinătate sau în interiorul granițelor, sunt cea mai mare comoară a țării și trebuie tratați cu respect.

PSD a scris în Programul de guvernare că românii sunt "sclavii moderni" ai Europei și că sunt gata să repare această nedreptate. Exprimarea este una cel puțin nefericită, nefiind clar dacă se referă la milioanele de români care trăiesc în străinătate și trimit bani acasă, fiind principalul investitor extern al României, sau dacă este vorba de nivelul de trai al tuturor românilor, inclusiv cei din țară. 

Documentul poate fi consultat de oricine. Tot ce trebuie să faceți este să accesați acest link.

psd-program-de-guvernare-romani-sclavii-europei

Mergând pe scenariul cel mai probabil în care PSD s-a referit la românii din străinătate, amintim că nu este prima dată când acest partid a jignit diaspora. 

Derapajele PSD din ultimii ani la adresa românilor din Diaspora  

 

Să ne aducem doar cele mai grave derapaje ale unor membrii PSD la adresa românilor din străinătate. 

În 2018, baronul PSD Niculae Bădălău a cântat celebrul vers "Să vină diaspora, să ne pi'ăm pe ea". Ulterior, acesta a fost exlus din partid. 

În noiembrie 2019, în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă s-a referit la românii din Diaspora cu apelativul "ăștia". Vezi aici imaginile.

Tot în noiembrie 2019, senatorul PSD Niculae Bădălău a insultat, din nou, românii din Diaspora. Parlamentarul a spus că doar 700.000 dintre români stau legal în străinătate, în timp ce "restul până la 3-5 milioane, sunt fetele alea de le duc ăștia".

În aprilie 2022, deputatul PSD Ionel Floroiu, a afirmat că românii din diaspora nu contribuie cu nimic la "evoluția statului român" și că trimit foarte puțini bani în țară. 

Românii din diaspora trimit acasă miliarde de euro anual

 

Probabil că cei de la PSD nu știu că românii din diaspora rămân cei mai importanți investitori în economia României. Aceștia au trimis, potrivit BNR, peste 65 de miliarde de euro în țară în ultimii 15 ani.

În primele zece luni din 2022, românii au trimis acasă peste cinci miliarde de euro. Dacă în anii trecuți cei mai mulți bani veneau de la cei stabiliți în Germania, în 2022 situația s-a schimbat: românii din Marea Britanie trimit acasă cele mai mari sume. În topul țărilor mai figurează  Spania, Italia, SUA, Ungaria, Franța, Austria, Belgia, Canada. 

INS: Puterea de cumpărare a românilor a crescut

 

Dacă PSD s-a referit la românii din țară că sunt "sclavii Europei", atunci înseamnă că nu au verificat cele mai recente rapoarte venite de la Eurostat.

Astfel, în 2022, puterea de cumpărare a românilor a ajuns la 74% din media europeană față de 44% în 2007, anul aderării la UE. Potrivit datelor publicate, nivelul de trai din țara noastră este comparabil cu cel din Polonia Portugalia sau Ungaria și depășește țări precum Grecia sau Bulgaria.

În loc de concluzie

 

Dacă acest articol ar fi fost scris de ChatGPT, așa cum pare scris Programul de guvernare al partidului cu trandafiri, ar fi avut și o concluzie, botezată "concluzie". Concluzia o trage fiecare, după capul său. 

Eu aș avea doar o observație și un sfat: Dragi PSD-iști, nu mai oferiți petalele trandafirilor membrilor de partid și spinii celorlalți români. Vin alegerile în 2024!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel