Doi moldoveni cu certificate digitale de vaccinare false, blocați la frontieră de polițiști

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa a doi tineri din Republica Moldova care au prezentat la controlul de frontieră câte un certificat fals de vaccinare împotriva COVID-19.

 

"Pe data de 30 noiembrie, în jurul orei 21.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, pasageri într-un autoturism, doi cetăţeni din Republica Moldova, bărbat şi femeie, în vârstă de 24, respectiv 21 de ani.

La controlul de frontieră, cei doi tineri au prezentat, alături de documentele personale de identitate şi câte un certificat privind testarea prin metoda RT PCR pentru depistarea SARS-CoV-2, ambele emise în Republica Moldova.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au stabilit că acestea sunt false", precizează un comunicat de presă transmis de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi.

În acest caz, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, scrie Agerpres.

 

Certificat de vaccinare împotriva COVID-19 fals, descoperit în vama Albiţa

 

Un caz asemănător a avut loc în urmă cu câteva zile. Astfel, poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în cazul unui tânăr din Republica Moldova care a prezentat la intrarea în ţară un certificat de vaccinare împotriva COVID-19 fals.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Frontieră (ITPF) Iaşi, tânărul în vârstă de 24 de ani era pasager într-un autoturism şi le-a spus poliţiştilor că a obţinut documentul contra unei sume de bani.

"La controlul de frontieră, tânărul a prezentat alături de documentele personale de identitate şi un certificat de vaccinare împotriva COVID-19, emis în Republica Moldova. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că este fals. Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a obţinut certificatul de vaccinare împotriva COVID-19 prin intermediul unui concetăţean, ale cărui date nu le cunoaşte, contra sumei de 500 lei moldoveneşti, fără să se vaccineze", precizează un comunicat de presă transmis de ITPF Iaşi.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru uz de fals şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel