Doi designeri belgieni donează veniturile din colecții pentru salvarea câinilor din adăposturile românești

Cristina Iacob |
Data actualizării: | Data publicării:

Doi designeri iubitori de animale din Belgia au lansat o linie de accesorii pentru câini, iar veniturile vor fi donate pentru salvarea câinilor din adăposturilor românești.

Mayemmy, un duo de designeri din Gent, își propune să salveze câinii din stațiile de ucidere din Spania și România. Fondată de Mayenne Nelen (43 de ani) și fiica ei Emmy-Roos (12 ani), această inițiativă combină pasiunea pentru design cu dorința de a ajuta animalele aflate în nevoie. Cu veniturile obținute din vânzarea accesoriilor pentru câini, Mayemmy dorește să ofere câinilor condamnați șansa de supraviețuire. Colecția poate fi admirată la DreamCATchers vzw, în Baudelopark.

Mayenne Nelen este un designer cu experiență din Gent, cunoscută pentru gențile de mână și accesoriile create în Belgia, cu respect pentru drepturile muncii și mediul înconjurător. Din aprilie, ea și fiica ei au lansat Mayemmy, o întreprindere care își împarte profiturile între diverse organizații caritabile, inclusiv DreamCATchers și adăposturile de câini din Spania și România.

Citește și: Bilet sfâșietor, găsit de poliție pe zgarda unei cățelușe abandonate. „Vă rog să mă ajutați"

„Am descoperit imagini cutremurătoare cu câini în stațiile de ucidere din Spania, unde câinii sunt capturați de pe stradă și, dacă nu sunt revendicați în 10 zile, sunt eutanasiați. Organizații precum ACE/SHIN și Salvarea Câinilor Speranța luptă împotriva abuzului și uciderii câinilor neglijați și abuzați din sudul Spaniei și România. Ne dorim să îi sprijinim financiar”, a explicat designerul.

Colecția Collarful, concepută de Mayenne și Emmy-Roos, include lese, lanțuri anti-purici și suporturi pentru saci de excremente, realizate în nuanțe pastelate și tonuri neutre. „Pentru durabilitate și siguranță, am optat pentru biotan în loc de piele, deoarece este mai rezistent la apă și ușor de curățat”, explică Mayenne. Lesele din biotan sunt extrem de durabile și ecologice.

Vezi și: Gest emoționant din partea unui echipaj de poliție: au comemorat un câine polițist, care s-a stins eroic într-o misiune de urmărire

O parte din colecție este expusă la DreamCATchers, cafeneaua pentru pisici din Baudelopark, care ajută la socializarea pisicilor anxioase din adăposturi pentru a le găsi noi proprietari.

„Susținem inițiativa Mayemmy de a ajuta câinii din străinătate și suntem bucuroși să contribuim la acest efort. Cu cât putem ajuta mai multe animale aflate în nevoie, cu atât mai bine”, afirmă Larissa, angajată DreamCATchers.

Adăposturile de câini din România sunt esențiale în gestionarea populației de câini abandonați și neglijați. Aceste centre de salvare se confruntă cu provocări majore, inclusiv suprapopulare, resurse insuficiente și condiții dificile.

În multe adăposturi, numărul mare de câini depășește adesea capacitatea de îngrijire, ceea ce poate duce la probleme legate de condițiile de trai și accesul la îngrijire medicală adecvată. Resursele financiare limitate și infrastructura deficitară amplifică aceste dificultăți, punând presiune pe personalul adăposturilor și pe organizațiile de caritate care le sprijină.

Pentru a aborda aceste probleme, numeroase organizații non-guvernamentale și fundații lucrează pentru îmbunătățirea situației. Inițiativele includ campanii de adopție, proiecte de sterilizare și colaborări internaționale care aduc resurse și sprijin suplimentar. Aceste eforturi vizează nu doar îmbunătățirea condițiilor din adăposturi, ci și educarea publicului despre responsabilitatea față de animale și promovarea adopțiilor.

----------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel