Doi din cei șapte copii ai familiei Furdui, luați de serviciile sociale din Germania, au ajuns acasă

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Apar primele rezultate concrete în urma demersurilor inițiate de autoritățile române în cazul familiei Furdui, ai cărei copii au fost preluați, anul trecut, de serviciile sociale din Germania, în urma unor acuzații de abuz, anunță Gabriela Firea: doi dintre cei șapte copii s-au întors la familie. 

"Apar primele rezultate concrete în urma demersurilor inițiate de autoritățile române în cazul familiei Furdui, ai cărei copii au fost preluați, anul trecut, de serviciile sociale din Germania, în urma unor acuzații de abuz. Doi dintre copiii luați de lângă părinții lor de autoritățile germane s-au întors în familie. Este o veste nemaipomenită că doi dintre cei șapte copii – două fetițe, de 11 și 13 ani – s-au întors la familie. Este un caz care a provocat o emoție uriașă în rândul opiniei publice, încă de la momentul în care s-a aflat de el, anul trecut”, scrie pe Facebook Gabriela Firea.

Ea spune că a primit sute de mesaje, la minister și la Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, din partea cetățenilor români, impresionați de situația acestor copii, mesaje prin care era rugată să convingă justiția din Germania că locul acelor copii este în familie.

„Aceeași instanță a mai stabilit că ceilalți cinci copii ai familiei vor rămâne în continuare temporar în grija autorității germane, în cămine și, respectiv, la familia ocrotitoare. Părinții urmează să decidă dacă vor continua demersurile juridice care să conducă la reunificarea întregii familii. Decizia instanței din Germania ne-a fost comunicată de Ministerul Afacerilor Externe, care a urmărit constant acest caz și a acordat tot sprijinul de care a fost nevoie, prin misiunile sale diplomatice.

Cazul Furdui a intrat în atenția autorităților române anul trecut, în luna mai, când cei șapte copii ai familiei au fost preluați de autoritățile germane, în urma unor acuzații de abuz fizic și psihic la adresa părinților. ANPDCA a cerut, în regim de urgență, imediat ce MAE a semnalat cazul, identificarea membrilor familiei extinse a copiilor, din România, ca opțiune mai potrivită pentru cei șapte frați, față de soluția găsită de serviciile sociale germane: cea a separării copiilor și plasării acestora în familii diferite. În urma anchetelor sociale au fost găsite rude și-au asumat creșterea și îngrijirea celor șapte frați. Au urmat eforturi susținute și un sprijin constant acordat de Ministerul Afacerilor Externe. Reprezentanții Ambasadei României în Germania au menținut permanent legătura cu familia, cât și cu autoritățile germane. De asemenea, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, prin Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, s-a aflat în contact direct cu MAE și a primit informări constante despre evoluția acestui caz, care a produs ecouri uriașe în rândul opiniei publice din România”, conchide Firea, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel