Doi infractori români, acuzați în Anglia de trafic de persoane și sclavie modernă

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Detalii cutremurătoare despre uciderea Nicoletei. Femeia și-ar fi implorat soțul italian să-i cruțe viața: „Erik, te rog, oprește-te!”
Detalii cutremurătoare despre uciderea Nicoletei. Femeia și-ar fi implorat soțul italian să-i cruțe viața: „Erik, te rog, oprește-te!”

În urma unui proces complex, desfășurat pe parcursul a zece săptămâni la Winchester Crown Court, trei indivizi au fost găsiți vinovați de infracțiuni grave, inclusiv trafic de persoane și sclavie modernă, după ce au exploatat femei din România în Swindon, Anglia.

Un român, de 46 de ani, din Grasmere Road, Birmingham, a fost găsit vinovat de conspirație în vederea traficului de persoane și spălare de bani. Priyantha Yakdehige, 54 de ani, din Vasterne Close, Purton, a fost găsit vinovat de conspirație în vederea traficului de persoane și a pledat vinovat de spălare de bani. De asemenea, o româncă de 31 de ani, din Commercial Road, Swindon, a fost găsită vinovată de controlul prostituției în scop lucrativ și de spălare de bani.

Inculpații vor primi sentința la data de 2 februarie, iar unul dintre români a fost plasat în arest preventiv, conform presei străine.

 

Desfășurarea cazului

 

Investigația poliției din Wiltshire a început în 2015, concentrându-se pe o organizație criminală organizată (OCG) specializată în traficul de tineri din România către Marea Britanie. Victimele erau apoi exploatate sexual în diverse bordeluri din Swindon, iar profiturile rezultate erau spălate.

Modul de operare al OCG implica recrutarea femeilor, transportul acestora de la aeroportul Luton și folosirea lor în diverse activități de prostituție. Adresele unde lucrau erau controlate de Priyantha Yakdehige, care le închiria OCG-ului român condus de bărbatul de 46 de ani și românca de 31 de ani.

Grupul a operat cu un model rigid, prelevând o parte din veniturile obținute de femei și canalizându-le înapoi în România, construind proprietăți pe numele lui Ciobanica și evitând plata impozitelor.

 

Reacția autorităților

 

Detectivul Richard Nelsen de la Unitatea de Combatere a Crimei Organizate și a Crimei Grave (SOCU) a declarat că acest caz subliniază prezența sclaviei moderne în comunitățile noastre. El a evidențiat condițiile de muncă deplorabile ale femeilor exploatate, care lucrau efectiv non-stop, sub control strict.

Colaborarea strânsă între SOCU și Agenția Națională de Combatere a Criminalității a fost esențială pentru aducerea în fața justiției a liderilor rețelei. Nelsen a subliniat importanța raportării oricăror suspiciuni de astfel de activități către autorități, evidențiind că comunitatea joacă un rol crucial în combaterea acestor infracțiuni.

Rezultatul procesului indică o reușită semnificativă în demontarea acestei rețele de trafic de persoane și expunerea celor vinovați de exploatarea celor mai vulnerabile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel