Doi români arestați în California. S-au dat drept agenți de Imigrări și au luat bani de la imigranți mexicani

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
 Laurentiu Baceanu și Alexandru Vasile, cei doi români arestați în California
Laurentiu Baceanu și Alexandru Vasile, cei doi români arestați în California

Doi români au fost arestați de poliția din comitatul Orange, statul California, după ce s-au dat drept agenți de la Imigrări pentru a jefui cetățeni hispanici. Cei doi români purtau insigne false de poliție și îi amenințau pe mexicani cu deportarea dacă nu le dau bani.

Doi români în vârstă de 19 ani au escrocact mai mulți hispanici din zona California, după ce i-au amenințat că îi vor denunța pe cei care li se păreau că nu au documente.

Potrivit publicației Telemundo, cei doi români, despre care se crede că au legături cu o rețea românească de crimă organizată, au fost arestați după ce au jefuit 11 persoane în Orange County, iar autoritățile cred că ar putea exista mult mai multe victime.

Cei doi români îi amenințau pe imigranți cu deportarea

 

Laurențiu Baceanu și Alexandru Vasile sunt acuzați că s-au dat drept agenți federali de imigrare amenințând în mod fals cu deportarea pentru a-și intimida victimele să le plătească.

Potrivit unui raport al poliției din Anaheim, unul dintre bărbați a declarat că "au vizat bărbații hispanici pentru că au bani, nu sunt deștepți, nu se luptă și se tem din cauza statutului lor de imigrant și nu ar suna la poliție".

Aceștia au fost arestați în Fullerton, potrivit biroului procurorului districtului Orange County. Suspecții au fost arestați sub suspiciunea de infracțiuni motivate de ură pentru că au vizat în special victime hispanice în tot Orange County.

Potrivit procurorului, cei doi purtau insigne false de poliție în timp ce vorbeau cu victimele lor și le amenințau cu deportarea dacă nu le predau cardurile de debit și banii.

 

Laurențiu Baceanu și Alexandru Vasile se află chiar ei ilegal în SUA

 

Potrivit sursei citate, se pare că Laurențiu Băceanu și Alexandru Vasile se află chiar ei ilegal în Statele Unite.

"Acesta este doar un alt motiv pe care îl folosesc pentru a viza oameni despre care cred că nu vor riposta, nu vor apela la forțele de ordine", a declarat Kimberly Edds, director de afaceri publice pentru biroul procurorului districtului Orange County.

"Aceștia sunt oamenii care au cea mai mare nevoie de bani."

Fiecare dintre cei doi români se confruntă cu capete de acuzare pentru 11 infracțiuni grave, inclusiv tâlhărie, răpire în vederea comiterii unei tâlhării și infracțiuni motivate de ură.

Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă o pedeapsă maximă de 29 de ani de închisoare. În afară de Orange County, cei doi sunt suspectați de comiterea unor infracțiuni similare în Santa Clara County, New York și Washington.

Ancheta este în curs de desfășurare.

 

---------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

30 iun 2024, 16:58 in Social
Elveția: imigrația a crescut
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel