Cei doi escroci au acționat marți, 4 februarie, în localitățile Bichl și Kochel, unde au convins mai mulți oameni să le ofere bani sub pretextul că au rămas fără combustibil. Poliția din Kochel a primit două plângeri privind această metodă de cerșetorie frauduloasă, ceea ce a dus la o anchetă rapidă și la prinderea suspecților.
Metoda „nevoie urgentă de combustibil” a funcționat în două rânduri
Potrivit declarațiilor lui Steffen Wiedemann, șeful Poliției Kochel, cei doi escroci au abordat trecători și șoferi, invocând o situație de urgență. „Au pretins că sunt într-o dificultate majoră, că nu mai au combustibil și că au rămas blocați. Erau convingători, iar poveștile lor au generat milă în rândul celor abordați”, a explicat Wiedemann.
În Bichl, primul loc în care au acționat, victima a fost o femeie de 81 de ani din Benediktbeuern. Mișcată de presupusa suferință a celor doi, femeia le-a oferit 100 de euro pentru a-i ajuta să își continue drumul. În aceeași zi, după-amiaza, cei doi au repetat înșelătoria în Kochel, unde un bărbat de 35 de ani din Karlsfeld a căzut și el în capcană, oferindu-le încă 10 euro.
Poliția a reușit să îi prindă pe escroci în apropierea locului faptei
După ce au primit plângerile, polițiștii din Kochel au început o operațiune de căutare, colaborând cu mai multe unități din regiune. O patrulă a Poliției de Frontieră Murnau a observat un vehicul suspect în apropierea locului faptei, corespunzător descrierii oferite de victime.
În urma verificărilor, în mașină se aflau doi bărbați de naționalitate română, cu vârste de 37 și 54 de ani. Polițiștii au descoperit rapid că cei doi sunt principalii suspecți ai înșelătoriei și că modul lor de operare era unul bine pus la punct. Pe numele lor a fost deschis un dosar de cercetare pentru fraudă prin înșelăciune.
Alte cazuri similare și recomandările poliției
Anchetatorii au descoperit că cei doi români ar putea fi implicați și într-un alt caz asemănător, petrecut în Immenstadt, în regiunea Allgäu. În astfel de situații, este greu de stabilit exact câte victime au făcut escrocii, deoarece mulți oameni preferă să nu raporteze astfel de incidente.
Poliția a lansat un apel către populație, cerând cetățenilor să nu ofere bani necunoscuților care pretind că se află într-o situație disperată. „În aproape toate cazurile, aceste grupuri de infractori acționează în mai multe zone și folosesc povești tragice pentru a stârni mila oamenilor. Trecătorii sunt astfel puși sub presiune morală și, de multe ori, donează sume mari, chiar dacă nu există o nevoie reală”, au explicat autoritățile.
De asemenea, poliția îi îndeamnă pe cetățeni să raporteze imediat astfel de situații și să ofere o descriere detaliată a persoanelor și vehiculelor implicate, pentru a facilita identificarea suspecților.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News