Unul dintre ei a fost prins fumând marijuana în toaleta aeronavei, în timp ce al doilea, aflat sub influența alcoolului, a fost considerat prea gălăgios de către echipaj. Incidentul a dus la întârzieri de aproape trei ore și la nemulțumirea pasagerilor, iar unii dintre ei au susținut că măsurile au fost exagerate.
Evacuarea românilor din avionul Wizz Air: Intervenție rapidă a autorităților
Zborul Wizz Air de pe ruta Basel-București era deja întârziat când, potrivit martorilor, personalul de bord a alertat forțele de ordine pentru evacuarea a doi pasageri români. Unul dintre aceștia a fost surprins în timp ce fuma substanțe interzise în toaleta avionului, iar acest lucru este o încălcare gravă a regulilor de securitate aeriană. Celălalt pasager, aflat în stare de ebrietate, a atras atenția însoțitoarelor de bord pentru că vorbea prea tare cu ceilalți pasageri și căuta atenție.
Deși nu a manifestat comportament violent, echipajul a considerat necesară evacuarea sa. Mai mulți pasageri au fost martori la momentul în care echipele de intervenție au urcat la bord și i-au escortat pe cei doi români în afara aeronavei.
„Era evident că bărbatul mirosea a alcool, dar nu făcea scandal. Glumea cu ceilalți pasageri, fără să fie agresiv sau să creeze probleme. Din punctul meu de vedere, însoțitoarele de zbor au exagerat. Situația era deja tensionată din cauza întârzierii, iar nervii erau întinși la maximum. Cu toate acestea, evacuarea lui a fost o măsură mult prea drastică”, a declarat un pasager pentru RoElveția.
Imagini video obținute de sursa citată arată momentul în care cei doi sunt scoși din avion sub supravegherea polițiștilor francezi și elvețieni.
Alertă falsă cu bombă: Un alt factor al întârzierii
Incidentul din avion a venit pe fondul unei alerte false cu bombă care afectase deja activitatea Aeroportului Basel-Mulhouse. Autoritățile au desfășurat ample verificări și au trimis echipe de geniști și forțe speciale pentru a inspecta zona. Nu este prima dată când aeroportul se confruntă cu asemenea amenințări – în 2024, trei apeluri similare au provocat perturbări majore.
Deși pericolul s-a dovedit a fi inexistent, măsurile de precauție au dus la întârzieri semnificative pentru zborurile programate în acea zi, inclusiv pentru cursa către București.
Însoțitorii de bord au dreptul de a decide evacuarea oricărui călător care ar putea pune în pericol siguranța zborului, dar unii martori susțin că, în acest caz, reacția a fost disproporționată.
În cele din urmă, după evacuarea celor doi pasageri, aeronava a primit undă verde pentru decolare, ajungând la București cu o întârziere considerabilă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News