Doi români și un austriac, acuzați de şantaj, hărţuire și violare de domiciliu a unei angajate

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
hartuire-sexuala
hartuire-sexuala

Un cetăţean austriac şi doi români vor fi audiaţi de procurorii DIICOT Timişoara, în urma a cinci percheziţii care au avut loc, marţi, în judeţele Arad şi Timiş, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în şantaj, hărţuire, violare de domiciliu şi violarea vieţii private.

În cauză s-a reţinut faptul că în cursul anului 2021 un cetăţean austriac împreună cu doi cetăţeni români au constituit un grup infracţional organizat, care în mod coordonat şi repetat, prin utilizarea unor dispozitive de localizare şi dispozitive de înregistrare ambientală, au urmărit şi supravegheat fără drept o persoană vătămată de sex feminin, la domiciliul şi la locul său de muncă, cauzându-i acesteia o stare de temere pentru siguranţa sa, arată un comunicat al DIICOT Timişoara, remis AGERPRES.

De asemenea, prin utilizarea repetată de constrângeri, constând în ameninţări cu desfacerea contractului de muncă precum şi printr-o monitorizare ambientală agresivă, fără drept a vieţii private a victimei, membrii grupului au încercat să o determine pe aceasta, să reia o relaţie extraconjugală mai veche cu cetăţeanul austriac.

Din probele administrate în cauză a rezultat faptul că persoana vătămată avea şi calitatea de angajat la o societate comercială administrată de către cetăţeanul austriac.

Doi români și un austriac, acuzați de şantaj, hărţuire și violare de domiciliu



S-a reţinut faptul că începând cu anul 2021, cetăţeanul austriac dorind să reia relaţia cu persoana vătămată, a ameninţat-o pe aceasta în mod repetat cu desfacerea contractului de muncă, demarând o campanie de monitorizare agresivă a vieţii private a victimei.

În ianuarie, cetăţeanul austriac a pătruns fără drept în locuinţa victimei, apelând la serviciile mai multor detectivi particulari pentru supravegherea şi hărţuirea victimei.

De asemenea, acesta a procedat la localizarea şi ascultarea fără drept a convorbirilor ambientale, prin montarea de mijloace tehnice în articolele de îmbrăcăminte şi în autoturismul de serviciu utilizat de către persoana vătămată.

La solicitarea liderului grupării, pe tot parcursul anului 2021, în mod coordonat şi repetat, cei doi detectivi particulari împreună cu alte persoane din anturajul acestora, care erau neautorizate să desfăşoare activităţi de detectivi, contrar legislaţiei privind exercitarea profesiei de detectiv particular, încălcând dreptul la viaţă intimă, familială şi privată al persoanei vătămate, au procedat la supravegherea ambientală în locuri publice şi la domiciliul victimei, beneficiind de suportul tehnic clandestin al cetăţeanului austriac.

În urma administrării actelor probatorii în dosarul penal, au fost identificate dispozitivele de localizare şi de ascultare ambientală, montate pe autoturismul utilizat de către victimă, fără ştirea sau acordul acesteia.

Întreg arsenal de urmărire



În urma percheziţiilor, au fost ridicate trei laptopuri, şase telefoane mobile, un H.D.D., trei reportofoane şi un dispozitiv G.P.S.

Percheziţiile au fost efectuate de procurorii DIICOT Timişoara împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Timişoara. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel