Doliu în fotbalul românesc: A încetat din viață Gigi Mulțescu, fostul antrenor și jucător legendar

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Doliu în fotbalul românesc: A încetat din viață Gigi Mulțescu, fostul antrenor și jucător legendar / Foto: Facebook
Doliu în fotbalul românesc: A încetat din viață Gigi Mulțescu, fostul antrenor și jucător legendar / Foto: Facebook

Lumea fotbalului românesc este în doliu după ce Gigi Mulțescu, unul dintre cei mai respectați antrenori și jucători ai vremurilor recente, a încetat din viață sâmbătă seară, la vârsta de 72 de ani. 

Mulțescu, cunoscut pentru cariera sa de excepție atât pe teren, cât și pe banca tehnică, a decedat din cauza complicațiilor cauzate de o pneumonie și accentuarea bolii Alzheimer, care i-au afectat grav sănătatea în ultimele luni, conform Digi Sport.

Fostul antrenor al echipei Dinamo a fost internat în cursul săptămânii în urgențe, iar vestea tristei sale dispariții a fost confirmată pe Instagram de către Ionel Culina, fost ofițer de presă al "Câinilor Roșii". În ultima perioadă, Gigi Mulțescu a fost confruntat cu probleme severe de sănătate, care au necesitat spitalizare și tratament intensiv.

 

Un jucător și antrenor de mare valoare

 

Cariera lui Gigi Mulțescu a fost una deosebită, marcând fotbalul românesc cu realizări notabile. După o carieră de jucător remarcabil la Dinamo, unde a câștigat trei titluri de campion al României, Mulțescu a făcut tranziția către antrenorat, demonstrându-și abilitățile într-o multitudine de echipe. În țară, a pregătit formații precum Jiul Petroșani, Autobuzul București, UTA, Rapid, și Poiana Câmpina, dar și cluburi precum Dacia Unirea Brăila, Astra Ploiești, Poli Timișoara, FC Brașov, Sportul Studențesc, FC Vaslui, Ceahlăul Piatra-Neamț, Delta Tulcea, Progresul București, Petrolul, Astra Giurgiu, FC Voluntari și Universitatea Craiova.

Pe plan internațional, Mulțescu a antrenat echipe din Turcia și Arabia Saudită, inclusiv Samsunspor, Kayserispor, Kahramanmarașspor, Adanaspor, Ankaragücü, Gaziantepspor, Al-Taawoun și Al-Ettifaq. Ultima sa experiență a fost în Turcia, unde a ocupat rolul de secund la Agri 1970 Spor în 2021.

Gigi Mulțescu va fi amintit cu respect și recunoștință de comunitatea fotbalistică românească pentru contribuțiile sale deosebite la sportul pe care l-a iubit atât de mult. Rămas bun, Gigi Mulțescu!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel