Poliția a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, în cazul frățiorilor de un an și jumătate și trei ani morți la Iași. Inițial s-a crezut că au murit pentru că au mâncat struguri stropiți din curtea casei.
Doi frați de un an și jumătate și trei ani au murit sâmbătă, în comuna ieșeană Cornurile Caprei, inițial crezându-se că decesele au survenit după ce micuții ar fi mâncat struguri din curtea casei. Surse din anchetă dezvăluie însă că după primele rezultate ale autopsiilor, cuza morții micuților e alta.
Citește și Tatăl băiețeilor români morți, după ce au mâncat struguri stropiți, a aflat în Germania că s-au stins copiii lui pentru care muncea din greu
Poliția a anunțat și deschiderea unui dosar penal pentru ucidere din culpă, deocamdată cercetările fiind efectuate in rem, informează Observator.
Medicii legiști au stabilit cauza deceselor ca fiind o intoxicație cu substanță toxică necunoscută, edem pulmonar și edem cerebral. În acest moment se fac teste pentru a se stabi cu exactitate despre ce substanță e vorba.
Citește și Tatăl băiețeilor români morți, după ce au mâncat struguri, s-a întors din Germania: „A încercat soţia să-i liniştească, i-a luat în braţe”
Prima ipoteză pe care anchetatorii și medicii o iau în calcul este că e vorba despre un pesticid toxic de grad 1-2, pastile pentru șobolani. Potrivit unor surse, necropsia a rătat că cei doi frățiori au murit intoxicați cu o substanță necunoscută. Intoxicația le-a provocan ambilor edem pulmonar și edem cerebral.
Citește și Răsturnare de situație în cazul morții celor doi băieței. Primele concluzii ale medicilor legiști arată că nu strugurii i-ar fi ucis
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News
Tagurile articolului:
copii
iasi
morti
struguri
Care sunt paşii pentru alegerea succesorului Papei Francisc
Gabriel Nuță-Stoica /
21 apr 2025, 13:47
Odată cu moartea Papei Francisc, anunţată luni de Vatican, Biserica Romano-Catolică va începe ritualurile elaborate, pline de tradiţie, care marchează sfârşitul unei papalităţi şi conduc la începutul celei următoare, relatează Reuters. Cele mai multe sunt guvernate de o constituţie cunoscută sub numele de Universi Dominici Gregis, aprobată de Papa Ioan Paul al II-lea în 1996 şi revizuită de Papa Benedict al XVI-lea în 2007 şi 2013.