Două rețete indiene, perfecte pentru a face o impresie grozavă

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Două rețete indiene, perfecte pentru a face o impresie grozavă. Sursa foto: freepik.com
Două rețete indiene, perfecte pentru a face o impresie grozavă. Sursa foto: freepik.com

Dacă îți place să călătorești o poți face chiar și fără a pleca de acasă. Gătitul este o modalitate de a descoperi locuri noi.

Călătoria prin diferite rețete din lume este posibilă și ieftină. De fapt, încercarea de a găti ceva diferit de rețetele obișnuite, îți va permite să descoperi culturi foarte îndepărtate și diferite. 

Cu rețetele de astăzi vei zbura pentru a descoperi India, o țară plină de contradicții, dar atât de fascinantă încât poate face pe oricine să se îndrăgostească de ea. 

Prima rețetă este dahl cu fasole, iar cea de-a doua este byriani vegetarian. Două rețete cu adevărat simple de preparat.

Dahl este o supă de fasole care se servește caldă, se poate îmbogăți și cu ardei iute. 

Pentru rețetă ai nevoie de:

300 grame de fasole,

500 ml lapte de cocos,

30 grame de unt,

150 grame de spanac,

condimente precum chimen, coriandru și turmeric.

Fierbe  fasolea cu laptele de cocos și apă. Se condimentează apoi cu turmeric și se fierbe până când fasolea este moale.

Cartofi prăjiți în stil grecesc. Este imposibil să reziști acestui preparat simplu

Acum adaugă un praf de sare, spanacul, untul și amestecă bine. Dacă dorești să adaugi  chimen, este indicat să îl prăjești înainte de a rumeni usturoiul. Amestecă usturoiul prăjit și fasolea, apoi adaugă chimen și coriandru. În acest moment supa va fi gata pentru a fi servită pe masă.

Byriani este un preparat cu orez basmati, asezonat după cum preferi. Astăzi vom descoperi versiunea vegetală a byriani.

Ai nevoie de: morcovi, ardei, cartofi, orez basmati și bulion de legume. În plus,  ai nevoie și de condimente: scorțișoară, piper, dafin, coriandru, cardamom. Apoi adaugă o jumătate de pahar de iaurt.

Cel mai rapid desert: chec cu fructe de pădure, în cuptorul cu microunde

Se lasă o oră la macerat în apă rece și, între timp, se călesc legumele. Se procedează prin combinarea legumelor cu orezul și se dau la cuptor pentru aproximativ un sfert de oră. Odată gata se condimentează după gust și se servește. Se poate păstra câteva zile la frigider, pentru a fi încălzit la cuptor.

--------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

 - https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

 - https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

 - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel