Dovleac, la cuptor, în stil sicilian. O rețetă originală, dezvăluită de bucătarii italieni. Un ingredient secret îi dă o savoare uimitoare

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Dovleac, la cuptor, în stil sicilian. O rețetă originală, dezvăluită de bucătarii italieni. Un ingredient secret îi dă o savoare uimitoare
Dovleac, la cuptor, în stil sicilian. O rețetă originală, dezvăluită de bucătarii italieni. Un ingredient secret îi dă o savoare uimitoare

Dovleacul este fructul prin excelență al toamnei. Din el putem găti mâncăruri delicioase și mereu diferite. Dovleacul sicilian, gratinat la cuptor, este un preparat potrivit pentru orice masă și, pe lângă faptul că este gustos, are un conținut scăzut de grăsimi.

Dovleacul, una dintre legumele toamnei, se folosește în diferite rețete. Dovleacul poate fi folosit pentru risotto, lasagna, supe și paste. În realitate, dovleacul este un aliment foarte versatil, iar dulceața care îl caracterizează îl face un aliment ideal și pentru preparatele dulci.

Ingredientele necesare pentru prepararea acestei rețete sunt:

100 grame de ulei de măsline extra virgin, 

15 grame de măsline negre,

15 roșii cherry,

1,3 kg de dovleac,

70 gr pâine veche,

40 gr cașcaval afumat,

2 lingurițe de de capere sărate (ingredientul  secret al bucătarilor italieni),

o linguriță de sare,

piper,

pătrunjel.

 

Dovleac, la cuptor, în stil sicilian. O rețetă originală, dezvăluită de bucătarii italieni. Un ingredient secret îi dă o savoare uimitoare. Prepararea

 

 

Mai întâi trebuie să curățați dovleacul și să-l tăiați în cuburi de aproximativ 2 centimetri. Apoi se spală și se taie roșiile cherry în 4 părți, se toacă pătrunjelul, se rade cașcavalul, iar la final se spală bine caperele de sare sub apă curgătoare. Odată ce aceste proceduri au fost finalizate, luați pâinea veche și tăiați-o în cubulețe. 

Încercați și. Focaccia cu dovleac. Pufoasă și delicioasă va dispărea rapid de pe masă. Ai nevoie doar de un bol și o lingură de lemn

 

Apoi luam dovleacul pregătit și în așezăm într-o tavă de copt, unsă în prealabil cu puțin ulei. Adăugăm apoi măslinele, roșiile cherry, caperele, pâinea, cașcavalul afumat.

Puteți prepara si: Chiftele magice de dovleac. O gustare originală și delicioasă. Un ingredient secret le face irezistibile

 

Toate ingredientele se sărează și pipărează. Acum nu mai rămâne decât sa coacem dovleacul, în cuptorul încălzit, la o temperatura de 180 de grade, aproximativ 30 de minute.

Vedeți și: Plăcintă cu mere și dovleac, un desert perfect de toamnă. Vedeta oricărei mese în familie

 

După ce s-a copt, lăsăm dovleacul sicilian să se răcească câteva minute, api îl putem servi pe masă. Înainte de servire, adăugăm deasupra pătrunjel tocat.  Poftă bună! Timp tota - 45 minute, preparare - 15 minute, coacere -  30 minute, calorii - 150 per porție, porții - 5.

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel