Ingrediente pentru prepararea dovleacului napolitan
- 6 felii de dovleac late de 1 deget
- 60 de grame de brânză proaspătă
- 1 roșie
- 1 linguriță de oregano.
Pentru garnitură:
- 1 cartof mare
- 1 lingură de ulei
- 1 linguriță chimichurri uscat
- 1 praf de rozmarin
- 1 linguriță boia dulce
- ½ linguriță boia afumată.
Tian de legume. Această rețetă la cuptor depășește orice așteptare. Încearc-o chiar astăzi!
Cum se prepară dovleacul napolitan
Pentru a începe cu rețeta de dovleac napolitan, trebuie să începeți mai întâi cu garnitura, niște papas bravas delicioase. Pentru a le face, periați coaja cartofului și tăiați-o în bețișoare de mărimea dorită. În continuare adăugăm lingura de ulei și condimentele, adică boia dulce, boia afumată, chimichurri și rozmarinul. Se amestecă astfel încât cartofii să fie impregnați cu aceste arome.
Porniți cuptorul la temperatura maximă, adică la 200 ºC sau 220 ºC și aranjați cartofii cu coaja în jos. Gătiți aproximativ 10 minute. Întoarceți pe o parte pentru a găti încă 5 minute .
Între timp, curățați dovleacul și tăiați-l în 6 felii late de 1 deget. Se fierbe apoi pe o farfurie potrivită se scot și se acoperă aproximativ 5 minute. Dacă doriți, îl puteți găti direct în cuptor, dar astfel va fi mai rapid și ca urmare, dovleacul va căpăta o aromă foarte dulce. Dacă doriți, puteți curăța coaja înainte de a-l spăla.
Când au trecut cele 5 minute și ați întors cartofii, adăugați în tigaie feliile de dovleac și întoarceți cartofii înapoi pe partea rămasă. Gătiți-le încă 5 minute .
Între timp, tăiați brânza. Apoi, spălați și tăiați roșia în felii subțiri.
Scoateți tava din cuptor pentru a adăuga aceste ingrediente și puneți pe grătarul cuptorului timp de 3-5 minute, astfel încât brânza să se topească și roșia să se încălzească.
Serviți feliile de dovleac napolitan cu papas bravas.
Ce să însoțească dovleacul napolitan
După cum ați văzut în această rețetă, vă sugerăm să însoțiți dovleacul cu o sursă de carbohidrați, cartofi. În acest fel, vei completa farfuria cu cei trei nutrienți principali pentru a oferi sațietate, a controla creșterea glicemiei și a îmbunătăți compoziția corpului.
Alte exemple sunt:
- Orez
- Paste în general
- Alte legume cu amidon, cum ar fi cartofi dulci sau porumb
- Mămăligă
- Pâine.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News