Dovleac umplut cu carne și cartofi, un preparat delicios și original. Rețeta este ideală pentru o cină în familie

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Dovleac umplut cu carne și cartofi, un preparat delicios și original. Rețeta este ideală pentru o cină în familie. Sursa foto: freepik.com
Dovleac umplut cu carne și cartofi, un preparat delicios și original. Rețeta este ideală pentru o cină în familie. Sursa foto: freepik.com

Bogat, gustos și spectaculos, dovleacul umplut va face impresie dacă este servit la o cină cu prietenii sau familia.

Dovleacul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamine din complexul B, fier, magneziu și potasiu. Acești nutrienți sunt esențiali pentru sănătatea generală.

Aveți nevoie de: 

dovleac - 2 kg,

cartof - 5 bucăți,

carne- 400 grame,

ceapă - 1 bucată,

smântână - 4 linguri,

unt -  80 grame,

paprika - 2 lingurițe,

sare și piper - după gust,

spanac -  60 grame,

ulei - 40 ml.

 

--------------------------------------------

Avem vești bune! 

StiriDiaspora are acum și canal pe WhatsApp!

Nu ratați noutățile noastre de top, evenimente și interviuri exclusive. Abonați-vă acum!

https://whatsapp.com/channel/0029Va8UPAcE50UcCs3rnF2w  

Fii la curent, fii conectat! 

#StiriDiaspora #WhatsAppChannel

--------------------------------------------

 

Prepararea pas cu pas

 

Se spală și se usucă dovleacul. Tăiați capacul, goliți-l de fibrele și semințele din interior cu o lingură.

Cum să gătești o omletă fără ouă: o rețetă simplă cu brânză și porumb

Curățați cartofii, tăiați-i cubulețe mici și prăjiți-i în ulei până sunt aproape gata. Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se adaugă la cartofi și se prăjesc, amestecând, până când legumele sunt gata. Adăugați boia de ardei, sare și piper și amestecați bine. Puneți cartofii astfel gătiți pe o farfurie.

Brioșe cu scorțișoară și zahăr pentru un început parfumat de zi

În aceeași tigaie, prăjiți orice fel de carne vă place, tăiată în bucăți, până se rumenește. Se adaugă spanacul tocat, sarea, piperul și se călesc până când spanacul este gata. Transferați carnea pe o farfurie separată.

Ungeți interiorul dovleacului cu 30 grame de unt. Pe fundul dovleacului se pune o parte din cartofi, apoi o parte din carne și smântâna. Repetați straturile de umplere. Ultimul strat ar trebui să fie cartofi, care trebuie acoperiți cu smântâna rămasă.

Chiftele din cartofi în sos de ciuperci, un prânz delicios și consistent. Iată rețeta

Puneți deasupra bucăți de unt și acoperiți dovleacul cu capacul care a fost tăiat. Înfășurați cu grijă dovleacul în mai multe straturi de folie de staniol și trimiteți-l la cuptorul încălzit la 200°C pentru 2 ore. Serviți pe masă dovleacul întreg, scos din folia de staniol! Poftă bună! 

-----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel