Dovlecei umpluți cu pesmet și măsline, cea mai savuroasă cină în sezonul cald

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Dovlecei umpluți cu pesmet și măsline, cea mai savuroasă cină în sezonul cald. Sursa foto: freepik.com
Dovlecei umpluți cu pesmet și măsline, cea mai savuroasă cină în sezonul cald. Sursa foto: freepik.com

Dovlecii umpluți sunt o mâncare ușoară de vară, care poate fi preparată fie pentru masa de prânz, fie pentru cină.

Publicitate

Pe lângă pesmet și măsline, vei avea nevoie de verdeață, usturoi și roșii uscate. Unii bucătar adaugă și brânză feta la umplutură. Dar poți renunța la brânză și vei obține o cină cu puține calorii.

Dovleceii acceptă orice umplutură, așa că încearcă să-i umpli cu orez, legume sau carne de pui.

Ingrediente:

dovlecei - 6 bucăți,

pâine albă - 200 grame,  

pătrunjel - 1 legătură,

cimbru - 2 crenguțe,

măsline - 12 bucăți,

feta - 50 grame,

roșii uscate - 5 bucăți,

ulei de măsline - 3 linguri.

sare și piper după gust.

 

Prepararea, pas cu pas

 

Pune pătrunjelul într-un mojar, usturoiul și adaugă o lingură de ulei de măsline. Pisează bine până obții o pastă verde și plină de arome. Nu uita să lași deoparte câteva fire de pătrunjel pentru decor.

De ce unele persoane pun sare în cafea? Explicația e simplă și te va convinge să o faci și tu!

Taie pâinea cubulețe și stropește-le cu ulei de măsline. Cubulețele de pâine se pun pe o tavă de copt și se usucă în cuptor până devin aurii.

Măslinele și roșiile uscate se toacă mărunt.

Dovleceii se spală, se taie în jumătate pe verticală și se scoate pulpa. Acest lucru se poate face cu o linguriță. Macină cubulețele de pâine uscată cu un blender.

Amestecă pesmetul obținut cu brânza feta, roșiile și măslinele. Scoate frunzele de cimbru de pe crenguțe și adaugă-le în umplutură.Condimentează cu sare și piper.

Roșii umplute la cuptor fără carne: sunt delicioase și gata în doar 15 minute

Umple dovlecii și pune-i pe o tavă de copt. Toarnă apă în tavă, astfel încât să acopere dovleceii până la jumătate. Adaugă sare piper și cimbru în apa din tavă.  Acoperă dovleceii cu folie și coace-i la cuptor pentru 20-25 de minute. Temperatura de coacere este de 180 de grade.

Dovleceii gata se servesc pe masă calzi, decorați cu câteva fire de pătrunjel. Poftă bună!

-------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

 - https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 

https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel