Dragnea și Vâlcov, PLAN în 5 PAȘI

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Liviu Dragnea și Darius Vâlcov au pus bazele unui sistem care să le ofere acces la fonduri – orice tip de fonduri, nu doar europene – fără pericolul supravegherii OLAF. De la începutul guvernării, în ianuarie 2017, a început operaționalizarea strategiei, scrie g4media.ro.

Publicitate

Cel care execută planul este Darius Vâlcov, premierul din umbră cu biroul în Palatul Victoria și membru de vază al Grupului de la Scroviștea, de unde Liviu Dragnea conduce de facto România, scrie g4medi.ro.

Cei cinci pași mari ai strategiei sunt:

1. Scoaterea marilor proiecte de infrastructură din programele finanțate cu fonduri UE sau de Banca Mondială. Fondurile de la bugetul României sunt mult mai netransparente, mai ușor de delapidat. Problema Tel Drum a venit de la OLAF, care urmărește cu maximă atenție modul în care sunt cheltuite fondurile europene. Exemple de proiecte scoase de pe fondurile europene sau Banca Mondială și pe care le vrea făcute în PPP: autostrada Comarnic – Brașov, spitale regionale în Timișoara și Brăila-Galați, autostrada Sudului, autostrada Târgu Mureș – Iași

2. Asigurarea finanțării acestor proiecte realizate în parteneriat public – privat cu fonduri din trei surse principale: 1. direct de la buget; 2. Bani de la Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții. 3. Taxele și impozitele plătite de companiile care vor extrage gazele din Marea Neagră.

3. Crearea unei instituții care, pe sub radar, să gestioneze aceste mari afaceri. E vorba de Comisia Națională de Prognoză, transformată prin modificări legislative consecutive într-un mini-guvern care va gestiona PPP-urile și va avea inclusiv puterea de a face exproprieri. De ce Comisia Națională de Prognoză? Pentru că e condusă de unul dintre cei mai obedienți și flexibili demnitari, Ion Ghizdeanu, păstrat în funcție de ultimii opt premieri ai României.

4. Slăbirea instituțiilor din justiție care investighează actele de corupție și, mai ales, abuzul în serviciu (adică exact infracțiunea cel mai des întâlnită la licitațiile trucate). Vezi și prestația Adinei Florea de la audierile în CSM referitoare la abuzul în serviciu

5. Modificarea legislației care privește abuzul în serviciu, cu același scop: protejarea infractorilor care delapidează fondurile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel