Drogul „Zombie” a ajuns în România: Captură de 200.000 de euro în București

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Drogul „Zombie” a ajuns în România: Captură de 200.000 de euro în București
Drogul „Zombie” a ajuns în România: Captură de 200.000 de euro în București

Într-o operațiune coordonată de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), autoritățile române au reușit să dezvăluie o rețea internațională de trafic de droguri, aducând în prim-plan o substanță extrem de periculoasă cunoscută sub numele de „Zombie”. 

Acesta este un drog psihoactiv cu efecte devastatoare asupra sănătății, iar valoarea totală a capturii se ridică la 200.000 de euro, conform Antena 3 CNN.

În dimineața zilei de 13 septembrie, echipele DIICOT au efectuat o operațiune de amploare în București, unde au reținut trei suspecți: doi cetățeni moldoveni și un român. Aceștia au fost prinși în timp ce manipulau zece pachete conținând drogul „Zombie” provenit din Belgia. Drogul, cunoscut științific sub numele de 2-PEA, este extrem de periculos și provoacă dependență rapidă și efecte devastatoare asupra consumatorilor.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, liderul rețelei infracționale este un cetățean moldovean în vârstă de 37 de ani, care a construit o rețea extinsă de conexiuni în lumea traficanților de droguri din Belgia, Olanda și Germania. Acesta a creat un sistem complex de distribuție care implica și alți moldoveni, utilizându-i pe post de curieri. În plus, liderul rețelei a reușit să își extindă activitatea și în România, unde a dezvoltat o rețea de clienți pentru drogul său extrem de periculos.

 

 

Autoritățile continuă să investigheze cazul

 

La sfârșitul lunii mai, sub egida EUROJUST, a fost semnat un acord important între România și Republica Moldova pentru crearea unei echipe comune de anchetă. Scopul principal al acestei echipe este destructurarea completă a rețelei internaționale de trafic de droguri și aducerea în fața justiției a tuturor celor implicați. Această colaborare internațională a fost esențială în demascarea și prinderea suspecților.

Operațiunea de pe 13 septembrie a început cu identificarea unui ansamblu rutier sosit din Belgia, condus de liderul rețelei. Acesta transporta zece pachete de droguri ascunse în vehiculul său. În momentul în care a fost interceptat de autorități în București, bărbatul era însoțit de un alt moldovean și un român, care erau implicați activ în manipularea și distribuția substanței psihoactive.

După reținerea celor trei suspecți, un magistrat a dispus arestarea lor pentru o perioadă de 30 de zile, timp în care vor fi supuși unei anchete amănunțite. Captura recentă este considerată un succes semnificativ în lupta împotriva traficului de droguri din România și subliniază importanța colaborării internaționale în combaterea crimei organizate.

Autoritățile continuă să investigheze cazul și să urmărească posibile conexiuni suplimentare ale rețelei în România și în alte țări europene. Operațiunea a demonstrat angajamentul ferm al DIICOT și al partenerilor internaționali de a elimina amenințările legate de traficul de droguri și de a proteja sănătatea publică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel