Drulă: Programul de guvernare al PSD, un festival al promisiunilor; la grafice vă dădea clasă Dragnea

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Prezent în Parlament la votul de învestitură al guvernului Ciolacu, Cătălin Drulă, președintele USR, a declarat că programul de guvernare constituie "o colecţie de proiecţii false, cifre umflate" şi "foarte mult copy paste".

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a declarat joi că programul de guvernare constituie "o colecţie de proiecţii false, cifre umflate" şi "foarte mult copy paste".

"Am văzut acel program de guvernare. O colecţie de proiecţii false, cifre umflate. Deficitul nu va fi în niciun fel cât e acolo. Promisiuni şi foarte mult copy paste. Vreau să vă spun, domnule Ciolacu, la partea de grafice colorate vă dădea clasă Dragnea. Şi la falsul patriotism, ăsta de mirosit ceapă verde prin pieţe, în timp ce nu v-aţi atins de nimic din cheltuielile obscene ale statului. Măcar Dragnea era originalul, domnule Ciolacu. Nimeni nu vrea copia, varianta de mâna a doua, aşa cum arată acest guvern şi această guvernare", a spus liderul USR, joi, la şedinţa comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru învestirea Guvernului.

El a adăugat că premierul desemnat, Marcel Ciolacu, şi PSD se află la guvernare de un an şi jumătate şi că "măsura acţiunii unui om politic" o reprezintă faptele, nu vorbele.

"Am auzit un adevărat festival al promisiunilor. Măsura acţiunii unui om politic sunt, însă, faptele, nu vorbele. Şi dumneavoastră sunteţi la guvernare de un an şi jumătate. Astăzi veţi prelua, probabil, doar formal rolul de prim-ministru şi scăpaţi de corvoada de a-l avea pe domnul Ciucă în faţă, dar în realitate această guvernare, pe care o lăudaţi şi cei de la PSD, şi cei de la PNL, este la putere de un an şi jumătate, iar promisiunile făcute acum un an şi jumătate au fost încălcate", a declarat Drulă, potrivit Agerpres.

Cele mai mari scumpiri din ultimii 20 de ani

 

Liderul USR a adăugat că în ultimul an şi jumătate s-au înregistrat cele mai mari scumpiri din ultimii 20 de ani. Astfel, preţurile pentru produse alimentare şi ratele la bancă s-au dublat. El a reproşat fostului guvern că a "sufocat" economia ţării.

"Ce patriotism economic este să ai anul acesta, aşa cum arată proiecţiile, cel mai mare deficit bugetar din ultimii 20 de ani? Peste 100 de miliarde de lei. Adică, domnule Ciolacu, aproape cât bugetul pensiilor din România. Pensiile normale, nu cele speciale. În acest timp, economia a frânat, domnule Ciucă. INS, care până recent a fost în subordinea dumneavoastră, a mai dat un 0,1% din pix, pe primul trimestru, dar iată că a dat ieri şi o altă cifră care ar trebui să vă cutremure. În luna aprilie 2023, cifra de afaceri din industrie a scăzut în termeni nominali faţă de luna martie cu 16,3%", a spus el.

De asemenea, Drulă a atras atenţia că în Educaţie a avut loc prima grevă din ultimii 18 ani şi le-a reproşat guvernanţilor că au "tratat cu dispreţ" cadrele didactice. El a adăugat de asemenea că USR a depus în urmă cu un an un proiect de creştere a salariilor profesorilor, dar că acesta a fost respins de PSD şi PNL.

"Vorbiţi în programul dumneavoastră de solidaritate. Domnul Valeriu Zgonea are 55.000 de lei pe lună salariu, şeful ANRE are 60.000 de lei pe lună salariu.(...) Sunt sume cu care pe mulţi români îi pierzi. Chiar şi o pensie de 18.000 de lei pe lună, precum cea specială a dumneavoastră, domnule Ciucă, e o sumă care pe mulţi îi pierde. Nu mai vorbesc de cei cu care stăteaţi la masă acum o săptămână. Florin Georgescu are 10.000 de lei pensie specială de fost parlamentar, 12.000 de lei pensie de la Casa de Pensii, 70.000 de lei mai ia de la BNR. Unde e acea grijă faţă de oameni de care vorbeaţi?", a întrebat Drulă.

El s-a declarat convins că noul Cabinet va pune în aplicare obiectivul privind creşterea taxelor şi că Guvernul va "băga mâna mai adânc în buzunarul românilor" pentru a finanţa "aparatul odios al partidelor care stă în cârca" taxelor şi impozitelor colectate.

Drulă a criticat coaliţia pentru faptul că măsura de interzicere a cumulului pensiei speciale cu salariul este blocată de doi ani în comisiile parlamentare şi a dezaprobat şi numărul mare al secretarilor de stat.

"Se poate face treabă cu 100, probabil cu 80. Majoritatea doar îşi decorează birourile şi sunt mândri că au venit la Bucureşti", a spus el.

Liderul USR a adăugat că Marcel Ciolacu "a semnat legea care dă pensii speciale parlamentarilor", iar în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor "a blocat" timp de un an de zile proiectul USR de desfiinţare a acestor pensii speciale.

"Şi acum aţi copiat legea USR şi aţi depus-o. La şmecherie. Ce-i asta? Ce fel de exemplu dăm ţării? Cum să nu fie dezamăgită dacă copiaţi o lege şi o re-depuneţi când e deja în Parlament? (...) Trebuia să veniţi aici şi să vă cereţi scuze, că de un an şi jumătate nu aţi fost în stare să vă ţineţi de promisiunile făcute românilor", a mai afirmat Drulă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel