Durere fără margini în Italia: O româncă de numai 18 ani și-a pierdut viața în drum spre muncă

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Durere fără margini în Italia: O româncă de numai 18 ani, și-a pierdut viața în drum spre muncă
Durere fără margini în Italia: O româncă de numai 18 ani, și-a pierdut viața în drum spre muncă

Tragedie în Italia: Giulia Grigore, o tânără româncă de doar 18 ani, a decedat vineri dimineață la Cto din Torino, după un accident grav suferit în timp ce se îndrepta spre serviciu. 

Giulia, originară din San Giusto Canavese, și-a pierdut viața după ce scuterul său electric a intrat în coliziune cu o mașină la o intersecție periculoasă din San Giorgio Canavese, conform presei străine.

Accidentul a avut loc în jurul orei 7:30, în momentul în care tânăra se îndrepta către locul de muncă, la Caffè Torino din Rivarolo, unde era angajată ca ospătăriță de aproape un an. Lipsită de mijloace de transport proprii, Giulia obișnuia să folosească scuterul electric pentru a parcurge distanța de aproximativ zece kilometri dintre locuința ei și locul de muncă. Iarna folosea autobuzul cu care colegii ei mergeau la școală. 

 

În ciuda eforturilor depuse de medici, Giulia nu a supraviețuit.

 

Din primele informații reiese că la intersecția dintre drumul provincial 53 și drumul provincial 51, Giulia ar fi virat la stânga, moment în care a fost lovită de o Alfa Romeo Giulietta care venea dinspre Lusigliè. Impactul a fost deosebit de violent, fata fiind aruncată de pe scuter și zdrobindu-și corpul de parbrizul mașinii, înainte de a cădea la pământ. Șoferul, un băiat nu cu mult mai mare decât ea, născut în 2003, nu a fost rănit și a coborât imediat din mașină pentru a acorda asistență. 

Martorii au alertat imediat autoritățile, iar la fața locului au intervenit carabinierii din Strombino și un elicopter medical care a transportat-o de urgență la Cto din Torino.

Din păcate, în ciuda eforturilor depuse de medici, Giulia nu a supraviețuit. Tânăra a suferit multiple traume grave, inclusiv un traumatism cranian și maxilofacial sever, hemoragii interne și fracturi multiple, printre care și o fractură de femur. Lipsa unei căști de protecție, care nu este obligatorie pentru adulți pe astfel de scutere, și viteza de deplasare a mașinii, care putea atinge 70 km/h pe acel drum, sunt factori care ar putea fi decisivi în ancheta desfășurată de autorități.

 

Românca muncea în Italia pentru a-și sprijini tatăl și un frate mai mic

 

La locul de muncă al Giuliei, colegii și angajatorii, neștiind de accident, au presupus inițial că fata a întârziat din cauza unei alarme care nu sunase la timp. Când vestea tragicului accident a ajuns la ei, au fost șocați și profund îndurerați. Giulia era cunoscută ca o tânără muncitoare și dedicată, care a renunțat la studii pentru a-și sprijini familia, formată din tatăl său și un frate mai mic, de 12 ani.

În comunitatea mică din San Giusto Canavese, vestea morții Giuliei a lăsat un gol imens. Primarul localității, Giosi Boggio, a declarat: "Giulia a muncit întotdeauna din greu pentru familia ei, chiar și în situații dificile. Dorința ei de a munci era admirabilă și arată cât de nedreaptă poate fi uneori societatea."

Pe rețelele de socializare, localnicii și-au exprimat durerea și șocul. Municipalitatea din San Giusto Canavese a postat un mesaj emoționant pe Facebook: "Astăzi, o tăcere dureroasă ne învăluie pe toți. Giulia, o tânără de numai 18 ani, ne-a părăsit, răpită prea devreme de un destin crud. Giulia era o fată bună, lipsită de răutate, cu un zâmbet care ascundea adesea o tristețe profundă."

Tatăl Giuliei, distrus de durere, a fost cel care a trebuit să transmită vestea sfâșietoare prietenilor și comunității care spera până în ultimul moment că tânăra va reuși să supraviețuiască. Durerea pierderii ei va rămâne o cicatrice adâncă pentru toți cei care au cunoscut-o și i-au admirat bunătatea și determinarea.

 

---------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel