E oficial: Salariul minim crește la 3.700 de lei, începând cu 1 iulie

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Salariul minim brut crește la 3.700 de lei, începând cu 1 iulie.

Guvernul a aprobat, joi, creşterea salariului minim de la 3.300 de lei la 3.700 de lei lunar de la 1 iulie, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, la Palatul Victoria.

"Salariul minim brut pe ţară garantat în plată va creşte de la 3.300 lei lunar, cât este în prezent, la 3.700 de lei lunar, începând cu data de 1 iulie. De asemenea, Guvernul a majorat de la 200 de lei la 300 de lei din salariul lunar pentru care nu se va plăti impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii. Ambele decizii - o Hotărâre de Guvern şi o Ordonanţă de Urgenţă - au fost aprobate în şedinţa Executivului de astăzi", a declarat Constantin, la finalul şedinţei de Guvern.

Potrivit acestuia, în prezent, beneficiază de salariul minim brut garantat în plată aproximativ 760.000 de salariaţi.

"De majorarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată şi de creşterea sumei neimpozitabile vor beneficia însă peste 1,8 milioane de salariaţi, respectiv toţi angajaţii care se regăsesc în intervalul de salarizare 3.300 - 3.700 de lei", a explicat Mihai Constantin.

Premierul Marcel Ciolacu preciza, la începutul şedinţei de joi a Guvernului, că prin creşterea salariului minim se face "un pas important" pentru apropierea de nivelul cerut de directiva europeană în domeniu.

"Ministerul Muncii şi partenerii sociali lucrează deja la mecanismul care va introduce salariul minim european în România până în noiembrie. Formula stabilită va ţine cont de puterea de cumpărare, de nivelul câştigului salariul mediu brut şi productivitatea muncii", a explica prim-ministrul.

Conform acestuia, creşterea salariului minim de la 3.300 de lei la 3.700 de lei lunar de la 1 iulie a fost agreată cu partenerii de dialog social.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel