Cincisprezece dintre cazurile confirmate au fost în rândul lucrătorilor din domeniul sănătății, dintre care șase au murit, a declarat Aceng într-o conferință de presă.
Merck va dona candidatul la vaccinul împotriva Ebola pentru un program de cercetare în Uganda
Merck & Co (MRK.N) a declarat marți că intenționează să producă și să doneze vaccinul experimental împotriva virusului ebolavirus din Sudan pentru programul de cercetare al unei organizații globale non-profit din Uganda, care se confruntă cu o epidemie a bolii.
Vaccinul experimental care va fi donat către IAVI este similar cu vaccinul Ervebo al Merck, care este aprobat împotriva tulpinii de ebolavirus Zair.
Virusul care circulă în Uganda este tulpina sudaneză de Ebola, pentru care nu există un vaccin dovedit, spre deosebire de tulpina Zaire, mai comună, care s-a răspândit în timpul recentelor epidemii din Republica Democrată Congo, țara vecină. De la începutul epidemiei, în Uganda s-au înregistrat peste 90 de cazuri confirmate și probabile de Ebola, inclusiv cel puțin 44 de decese, potrivit declarațiilor Ministerului Sănătății și ale Organizației Mondiale a Sănătății. citeste mai departe
Merck a declarat că se așteaptă să furnizeze aproximativ 50.000 de doze către IAVI până la sfârșitul anului 2022 și că lucrează cu organizația în vederea încheierii unui acord formal.
IAVI își propune să abordeze provocările urgente și nesatisfăcute din domeniul sănătății la nivel mondial, inclusiv HIV, tuberculoza și bolile infecțioase emergente.
Uganda introduce măsuri de izolare pentru a stopa răspândirea Ebola: președinte
Președintele Ugandei, Yoweri Museveni, a declarat că guvernul pune în aplicare o stare de asediu pe timpul nopții, închizând locurile de cult și de divertisment și restricționând circulația în și din două districte afectate de Ebola timp de 21 de zile.
Măsurile menite să limiteze răspândirea bolii vor fi introduse imediat în districtele Mubende și Kassanda din centrul Ugandei, epicentrul epidemiei, a declarat acesta într-un discurs național televizat.
"Acestea sunt măsuri temporare pentru a controla răspândirea Ebola. Ar trebui să cooperăm cu toții cu autoritățile, astfel încât să punem capăt acestei epidemii în cel mai scurt timp posibil", a declarat Museveni, conform Reuters.
Museveni a declarat că 19 persoane au murit de când națiunea est-africană a anunțat apariția epidemiei de febră hemoragică mortală, la 20 septembrie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News