Ebola ucide un medic în Uganda. Primul om din domeniul sănătății ucis în focarul de infecție

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Ebola ucide un medic în Uganda. Primul om din domeniul sănătății ucis în focarul de infecție / ebola_virus
Ebola ucide un medic în Uganda. Primul om din domeniul sănătății ucis în focarul de infecție / ebola_virus

Un medic tanzanian care lucra în Uganda și care a contractat Ebola a murit, fiind primul muncitor din domeniul sănătății ucis de boală în ultima epidemie din această țară, a declarat sâmbătă ministrul ugandez al sănătății.

"Regret să anunț că am pierdut primul nostru medic, Dr. Mohammed Ali, un bărbat de 37 de ani, cetățean tanzanian", a scris pe Twitter ministrul sănătății, Jane Ruth Aceng.

Ea a precizat că Ali a fost testat pozitiv la Ebola pe 26 septembrie și a murit în timp ce primea tratament la un spital din Fort Portal, un oraș situat la aproximativ 300 de kilometri vest de capitala Kampala.

Autoritățile din această națiune din estul Africii au anunțat apariția febrei hemoragice mortale la 20 septembrie, declanșând temeri privind o criză majoră de sănătate în această țară cu 45 de milioane de locuitori.

 

Nu există niciun vaccin pentru tulpina sudaneză a bolii aflată la originea ultimelor infecții din Uganda

 

Ministerul Sănătății a declarat vineri, înainte de moartea lui Ali, că boala a infectat până acum 35 de persoane și a ucis șapte.

Ali se număra printre cei șase lucrători din domeniul sănătății, printre care se numără medici, un anestezist și un student la medicină, care au contractat boala.

Ebola se răspândește în principal prin contactul cu fluidele corporale ale unei persoane infectate. Boala virală are simptome care includ slăbiciune intensă, dureri musculare, dureri de cap și de gât, vărsături, diaree și erupții cutanate, printre altele, conform Reuters.

 

Ebola, un virus fără tratament cu o mortalitate extrem de mare

 

Virusul Ebola - care provoacă o febră brutală, dureri de cap, vomă şi diaree - a fost identificat pentru prima dată în 1976 în Zair, actuala Republică Democrată Congo (RDC). De atunci, virusul, pentru care există două vaccinuri experimentale, dar niciun tratament, a provocat teroare în mai multe rânduri în Africa.

Declanşată în decembrie 2013 în Guineea, înainte de a se răspândi în Liberia şi apoi în Sierra Leone, țări vecine, epidemia din Africa de Vest s-a încheiat în 2016 după ce a afectat zece ţări, inclusiv Spania şi SUA, provocând peste 11.300 de morţi la circa 28.600 de cazuri înregistrate, din care peste 99% în Guineea, Liberia şi Sierra Leone.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel