Luigi Pennino, este născut în Italia și face parte din staff-ul echipei naționale de canotaj a României, una dintre cele mai puternice din lume în acest domeniu. Acesta este de vreo doi ani angajat ca doctor osteopat în echipa României. Momentan sportivii, alături de echipă se antrenează pentru viitoarele competiții din această vară la Piediluco, întrucât lacul Snagov este încă înghețat. Pennino a explicat după acești ani în care lucrează pentru România, despre experiența lui și cum s-a integrat printre colegii lui români, relatează Il Messagero.
„Este o experiență unică. În echipa națională în cantonamentul din Piediluco sunt aproximativ 50 de sportivi, cu vârste cuprinse între 23 și 30 de ani. Printre aceștia există o persoană premiată cu aur și două cu argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo: este o satisfacție pentru mine să le fiu doctor osteopat și să îi tratez și este, de asemenea, o experiență extrem de formativă”, a declarat Luigi Pennino.
Italianul se îngrijește de starea de sănătate a echipei naționale de canotaj din România
Luigi este destul de tânăr, fiind născut în 1995, dar are o responsabilitate foarte mare pe umerii săi. Specializarea de osteopat constă în tratarea durerilor și monitorizarea constantă a sportivilor, astfel încât să se prezinte în cea mai bună formă fizică la concursuri. Luigi este totdeauna prezent la antrenamente și la competiții, fiind o persoană foarte valoroasă echipei.
„De obicei dimineața urmăresc sportivii pe barcă și le observ mișcările și biomecanica, încercând să identific eventualele probleme. De după-amiază și până seara tratez sportivii încercând să acționez asupra cauzei posibilelor dureri pe care le prezintă și eventual restabilind echilibrul în mișcările lor”, a explicat italianul.
Deși nu este din România, colegii lui din stuff, cât și sportivii l-au primit cu brațele deschise și se preocupă de faptul că Luigi este departe de casă. Italianul a mai declarat că în principal discută în engleză, dar italiana nu este cu mult diferită de română, așa că ajung să se înțeleagă oricum.
„Băieții și fetele echipei sunt sportivi fantastici și oameni extraordinari. În ceea ce privește limba (râde) încercăm să folosim engleza sau să mergem la „intuiție”; totuși reușim să ne înțelegem. M-au făcut să mă integrez ușor și la sfârșitul antrenamentului de multe ori bem și mâncăm împreună”, a mai adăugat medicul.
Luigi Pennino își dorește pe viitor să păstreze legătura cu România
Luigi a vizitat multe locuri cu ocazia acestei meserii, însă indiferent de ce îi va rezerva viitorul nu vrea să întrerupă legătura cu România. Se simte bine printre români și pe viitor speră să își deschidă propria lui școală specializată în osteopatie la care să predea.
„Totul a început în timpul cursului meu anterior la o universitate din Abruzzo. De atunci mi-am schimbat facultatea, mutându-mă în Malta, unde în prezent îmi continuu studiile și unde merg să susțin examenele, dar nu am abandonat niciodată stagiul în România. Este o mare oportunitate de a putea trata sportivii olimpici la o aruncătură de băţ de acasă. În viitor aș dori să deschid un studio sau să predau în școli și, de asemenea, sper să-mi pot continua experiența în lumea canotajului cât mai mult.”, a încheiat Luigi Pennino.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News