"Fără îndoială va fi peste 115% din PIB la finalul anului". Guvernul nu intenţionează să majoreze impozitele pentru a reduce datoria, a dat asigurări Gerald Darmanin.
La finalul lunii martie, Institutul Naţional de Statistică (Insee) a informat că datoria s-a situat la 98,1% din PIB în 2019, un nivel similar cu cel din 2018, în timp ce deficitul bugetar s-a situat la 3% din PIB, în creştere de la 2,3% din PIB în 2018.
Guvernul francez anunţa în aprilie că se aşteaptă ca pachetul de criză să coste 100 de miliarde de euro, peste 4% din PIB. De atunci au fost anunţate şi alte măsuri de sprijinire.
Oficialii Comisiei Europene au anunţat recent suspendarea regulilor privind disciplina bugetară în UE, o măsură inedită care va permite statelor membre să cheltuiască oricât va fi necesar pentru a lupta împotriva consecinţelor economice ale pandemiei. Printre obligaţiile pe care statele membre nu vor mai trebui să le respecte se numără şi prevederile care cer ca deficitul public să rămână sub pragul de 3% din PIB şi datoria sub pragul de 60% din PIB.
Numărul de cazuri de COVID-19 a ajuns la 182.469 în Franţa, iar numărul de decese este de 28.332.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News