Un șef din Poliție face acuzații grave! El spune că instituția Poliției este în pragul FALIMENTULUI. Vasile Zelcă, liderul sindical al Sindicatului Național al Politiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) Constanța arată cu degetul către politicieni, dar și către ministrul Fifor.
„Lipsa celor 15.000 de polițiști se vede și se simte dar nu se combate decât într-un singur sens: cercetare disciplinară a celor existenți în sistem. [...] Echipajul care era la intervenție trebuie pedepsit. Șeful care a întocmit planificarea trebuie pedepsit. Toată lumea trebuie pedepsită de dragul unei imagini pe care politicienii vor să o mențină cu forță. Ei bine, nu se mai poate domnule ministru Fifor“, spune virulent polițistul Vasile Zelcă pe pagina SNPPC România.
„Este timpul să recunoașteți că voi politicienii ați eșuat! V-ați bătut joc constant de această instituție și ați acționat cu toate pârghiile să o aduceți la FALIMENTUL de astăzi:
- legi permisive,
- subfinanțare,
- dotare precară ( mașini noi dar în bătaie de joc- multe dar ieftine și nedotate corespunzător, stații emisie-recepție slabe calitativ, echipament de protecție 1 vestă antiînjunghiere la 10 polițiști, armament vechi, echipament calitate proastă și nepractic-caschetă, pantofi, cravată, etc, etc, etc),
- salarizare proastă ( la venituri adăugați inclusiv normă de hrană și echipament, care sunt de fapt indemnizații pe care orice stat din UE este obligat să le plătească și astfel manipulați opinia publică că am avea salarii mari),
- sedii sub orice critică, vechi, neîntreținute de instituție, dar cu pretenții să fie întreținute de polițiști ( curățenie, reparații, zugrăvit )
- o politică dezastru în ceea ce privește protejarea polițistului,
- deprofesionalizare,
- o manipulare crasă în ceea ce privește cuantumul pensiei, faptul că pensia ocupațională ( așa au toate statele membre NATO) ar fi pensie specială, preocuparea permanentă a politicului, inclusiv prin săgețile din presă să inducă opiniei publice ideea că polițiștii au pensii nesimțite, cu scopul clar de a le mai diminua pe viitor, ceea ce va atrage după sine lipsa de interes în a veni în acest sistem a tinerilor cu vocație pentru această profesie .
Toate acestea plus indiferența societății - complet fără reacție la semnalele trase de ani de zile de sindicate, au adus Poliția Română în acest moment în care radiografia să o arată exact așa cum este: neputincioasă, rigidă, greoaie, cârpită, subfinanțata, demolată, demoralizată, deprofesionalizata, parazitată de o mare majoritate a angajaților obedienți politic“, descrie polițistul neajunsurile cu care sistemul din care face parte se confruntă.
„Renunțați la instituția împuternicirii!“
Acesta arată însă cu degetul către toată clasa politică, complice într-un fel sau altul la situația în care Poliția Română a ajuns astăzi. „Nu va convine că suntem puțini? V-a plăcut în 2012 când ați dat afară 10000 de polițiști. Nu va convine că ieșim la pensie "prea devreme"? Plătiți corect experiență care aduce după sine performanță! Vreți reacție prompta, rapidă, profesionistă la apelurile 112? Ocupați cele 15000 funcții vacanțe! Redimensionați prin mărire schemele structurilor, subunităților, posturilor de poliție. Emiteți proceduri de acțiune la evenimente în funcție de specificul acestora. Vreți profesioniști în funcții de conducere? Renunțați la instituția împuternicirii! Vreți o poliție "ca afară"? Păi mergeți acolo, vedeți cum este organizată, plătită, dotată, finanțată, cum sunt legile ce procedurile de acțiune au, stabiliți compatibilitatea cu instituția noastră, importați ce este bun, legiferați, organizați, dotați, finanțați și apoi emiteți pretenții“, afirmă Vasile Zelcă.
El arată că aceste controale făcute doar de dragul de a fi făcute nu au niciun efect și că MAI „nu are nevoie de un ministru care reacționează după ureche“. „Dacă doar veți dispune controale exclusiv cu scopul de a pedepsi "vinovații" mai bine plecați acasă. MAI are nevoie de un ministru care să acționeze în folosul instituției și al cetățeanului, dar să reacționeze chirurgical, profesionist, echidistant, realist la problemele care apar. Degeaba trimiteți corpul de control după ce v-ați antepronunțat cu privire la vinovăție. Obedienții vor face verificările astfel încât să scoată vinovați pe cei pe care dumneavoastră i-ați indicat că vinovați. Acționând așa nu veți face bine instituției și nici cetățeanului. De fapt faceți bine la puncte electorale și atât. Exact că în pozele cu morții. Știți? Colegii noștri uciși la datorie la căpătâiul cărora voi politicienii veniți grăbiți, faceți poze cu ceapa-n buzunarul de la piept (e musai să lăcrimați un pic), promiteți verzi și uscate, marea cu sarea, luna de pe cer și apoi.....corpul de control. RUȘINE!“, conchide liderul sindical Vasile Zelcă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News