"O bună parte dintre pacienţi, după perioada acută, după ce rezultatele analizelor de laborator demonstrează lipsa virulenţei, lipsa virusului, devin negativi, semnele de afectare a sistemului nervos persistă. Şi câteodată generează starea pacientului, invocând o afectare serioasă a calităţii vieţii.
Aici aş vorbi despre insomnie, e necesar de a analiza unele aspecte ale comorbidităţii asociate cu un comportament cu prezenţa depresiei, a fobiilor care, până la urmă, generează o stare de disconfort şi, pe de altă parte, pierderea calităţii vieţii pacientului, transmite DC News.
Iată de ce aici sunt necesare, integral, studii de evaluare de lungă durată a pacienţilor cu diferite forme, începând cu cele grave şi cele uşoare. Care va fi starea pacientului peste o perioadă de timp, cum este mai bine de organizat procesele de reabilitare şi adaptare, care sunt strategiile, terapiile medicamentoase în procesul de corecţie a unor semne", a explicat, la "Academia de Sănătate", acad. prof. dr Stanislav Groppa.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News