El este bărbatul care a încercat să-l asasineze pe Donald Trump. Ryan Wesley Routh ”a luptat în Ucraina”

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: Suspectul - Ryan Wesley Routh / Sursă: newsweek.com
Foto: Suspectul - Ryan Wesley Routh / Sursă: newsweek.com

Ryan Wesley Routh a fost arestat sub acuzația de tentativă de asasinat asupra fostului președinte Donald Trump, după ce s-ar fi ascuns în tufișuri cu o pușcă de asalt pe terenul de golf al acestuia din West Palm Beach, Florida. 

Autoritățile americane au confirmat arestarea lui Ryan Wesley Routh, un bărbat în vârstă de 58 de ani, suspectat de o tentativă de asasinat asupra fostului președinte al Statelor Unite, Donald Trump. Potrivit surselor citate de CNN și AP, Routh a fost surprins de forțele de ordine pe terenul de golf al lui Trump din West Palm Beach, Florida, unde s-ar fi ascuns în tufișuri cu o pușcă de asalt. FBI a calificat incidentul drept o tentativă de asasinat, având în vedere contextul sensibil al campaniei prezidențiale în care este implicat Trump.

Ryan Wesley Routh are un trecut controversat

 

Routh are un istoric infracțional care include multiple arestări, majoritatea pentru infracțiuni minore. Însă cea mai gravă condamnare a sa datează din 2002, când a fost găsit vinovat de deținerea unei „arme de distrugere în masă”. În contextul legal, acest termen se referea la o mitralieră complet automată, conform publicației locale The News & Record. Într-un alt incident anterior, Routh a fost implicat într-o confruntare de trei ore cu poliția după ce s-a baricadat într-o afacere cu acoperișuri din Carolina de Nord.

Legături cu războiul din Ucraina

 

Pe lângă activitatea infracțională, suspectul s-a remarcat și prin implicarea sa autoproclamată în războiul din Ucraina. Conturile sale de pe rețelele de socializare, suspendate între timp, indică o serie de postări în care Routh își exprima dorința de a recruta soldați pentru conflict. Potrivit unui interviu acordat anul trecut pentru The New York Times, Routh susținea că a petrecut câteva luni în Ucraina, unde încerca să găsească soldați afgani care fug de talibani pentru a-i aduce pe frontul ucrainean. El chiar a afirmat că a avut în vedere achiziționarea de pașapoarte pentru aceștia, sperând să-i aducă în Ucraina prin intermediul Pakistanului.

Pe lângă aceste demersuri controversate, Routh și-a exprimat în mod repetat dorința de a lupta personal pe front dacă i s-ar fi oferit ocazia.

Înainte de suspendarea contului său de pe platforma „X” (fostul Twitter), Routh a publicat mai multe mesaje controversate, unul dintre ele fiind adresat direct lui Elon Musk, în care îl întreba dacă poate achiziționa o rachetă de la compania acestuia. Routh și-a exprimat intenția de a echipa racheta cu un focos pentru a ataca un presupus buncăr al președintelui rus Vladimir Putin de la Marea Neagră.

Din punct de vedere politic, suspectul a fost activ și în zona donațiilor, susținând în mod repetat cauzele Partidului Democrat. Începând cu anul 2019, Routh a făcut mai multe donații către acest partid, însoțindu-le de declarații critice la adresa lui Donald Trump. Într-o postare din aprilie, el acuza fostul președinte că încearcă să „transforme americanii în sclavi”, subliniind importanța menținerii democrației prin alegeri libere.

Routh se află acum în custodia poliției, iar ancheta continuă pentru a stabili cu exactitate intențiile sale și detaliile planului de atac.

----------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel