Accidentul de duminică din Alpii Italieni, s-a soldat cu două vieți frânte, cea a unui alpinist german de 35 de ani - sosit în Tirolul de Sud din Munchen - și cea a unui cetățean român de 46 de ani, care a împlinit 46 de ani în urmă cu puțin peste o lună și este cetățean român, „adoptat“ de Vicenza. Și despre care s-a descoperit abia ieri seară că are domiciliul în Santorso, în Altovicentino.
Este vorba de Călin Drăgoiu, care de aproximativ 20 de ani emigrase în Italia. Căsătorit în 2016, era de profesie muncitor într-o fabrică și și-a lăsat soția și cei doi copii de 12 și 9 ani în chinuri.
Identitatea sa a fost ținută confidențială ieri, în așteptarea comunicării decesului către familia sa, o fază delicată care a revenit poliției cu ajutorul unui prieten al victimei, care era în contact cu autoritățile care se ocupă de recuperare în Alto Adige. Identitatea celeilalte victime și a celor răniți nu este încă cunoscută.
Tragedie pe munte, în Italia: Un alpinist român și unul neamț și-au găsit sfârșitul
Drama s-a petrecut la o altitudine de 3.000 de metri, pe cele mai înalte vârfuri ale lanțului alpin estic, aparent din cauza unui punct de prindere "suflat", un întreg grup de alpiniști pierzând contactul cu peretele de pe "traseul normal" Ortles. Doi supraviețuitori au fost răniți, alți doi din grupuri separate se pare că nu au fost răniți. Un dosar a fost deschis în legătură cu incidentul de către procuratura din Bolzano, care este responsabilă pentru zona Parcului Național Stelvio. Supraviețuitorii vor fi audiați de îndată ce li se va permite, la fel ca și salvatorii care au lucrat pentru a recupera cele două cadavre și răniții. Accidentul de alpinism a avut loc la scurt timp după răsărit, între orele 6 și 6.30, în prima parte a dimineții de duminică, 3 septembrie, potrivit ecovicentino.it.
Călin tocmai își serbase ziua; doi copii au rămas fără tată
Pentru bărbatul de 35 de ani, care venise din Germania cu prietenii, și pentru cel de 46 de ani din Vicenza, nu a existat nicio posibilitate de a-și salva viața, din cauza căderii libere printre stâncile unei râpe aflate la cel puțin 200 de metri în aval. Medicii care au sosit cu elicopterul Salvării Alpine nu au putut constata decât decesul celor doi din cauza traumatismelor provocate de impact, în timp ce răniții - se vorbește de fracturi multiple pentru amândoi - nu au suferit leziuni care să le pună în pericol viața. Ambii au fost transferați pe calea aerului la spitalul din Bolzano și au fost supuși unor teste de diagnosticare.
Cele două grupuri de alpiniști își petrecuseră noaptea la cabana Prayer, la o altitudine de 3.000 de metri, pentru a porni la drum la ora 5 dimineața, așa cum era prevăzut. Nu-i aștepta o performanță deloc ușoară, având în vedere altitudinea de 3.905 metri a vârfului din Tirolul de Sud. La puțin peste o oră de la începerea ascensiunii, într-o secțiune pe care ghizii locali o descriu ca nefiind deosebit de dificilă, a avut loc accidentul fatal.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News