Elena Lasconi nu se poate lăuda cu notele din facultate. Candidata la președinția României a terminat cu greu o facultate privată

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Elena Lasconi, nu se laudă cu notele din facultate. Candidata la președinția României a terminat cu greu o facultate privată
Elena Lasconi, nu se laudă cu notele din facultate. Candidata la președinția României a terminat cu greu o facultate privată

În plin sezon al discuțiilor legate de trecutul educațional al candidaților la președinția României, subiectul pregătirii academice a Elenei Lasconi a intrat în atenția publicului. 

România TV a dezvăluit situația matricolă a fostei jurnaliste, care aspiră la fotoliul de la Cotroceni, iar rezultatele sale din perioada studiilor par a fi departe de excelență.

Deși a făcut tranziția de la media la politică cu succes, reușind să obțină funcția de primar al municipiului Câmpulung în 2020, parcursul educațional al Elenei Lasconi nu este la fel de strălucit. Conform foilor matricole prezentate de presă, aceasta a avut o performanță academică mediocră în timpul studiilor universitare la Academia de Studii Economice (ASE) din București, unde a fost licențiată în profilul economic, specializarea managementul turismului și comerțului.

 

Cum arată notele primite de candidata la președinția României

 

Primul an de facultate a fost unul dificil pentru Elena Lasconi. La materiile fundamentale precum matematică și bazele informatice, a obținut cu greu note de trecere. În plus, la cursuri precum chimie ecologică, performanța sa a fost de asemenea sub așteptări. Cu toate acestea, a reușit să obțină note mai bune la materii precum economie politică și istoria gândirii economice, unde a primit nota nouă. Totuși, această performanță modestă nu a reprezentat o excepție, ci a caracterizat întreaga sa perioadă de studii.

Pe parcursul celor cinci ani de facultate, Lasconi a excelat la un număr limitat de discipline. A obținut doar patru note de zece, primele dintre acestea fiind în anul al doilea, la "amenajarea turistico-ecologică a teritoriului și estetica spațiului". Alte note maxime au fost obținute la practică, un domeniu unde majoritatea studenților nu întâmpină dificultăți, și la management comercial.

 

Media generală a absolvirii

 

După cinci ani de studii la ASE, Elena Lasconi a absolvit cu o medie generală de 6,93, majoritatea notelor sale situându-se între cinci și șapte. Această performanță este considerată de unii observatori ca fiind una modestă, având în vedere standardele universitare ridicate ale Academiei de Studii Economice.

De asemenea, competențele lingvistice ale Elenei Lasconi nu sunt remarcabile, conform foilor matricole. Deși a avut numeroase oportunități de a exersa limba engleză în context profesional, inclusiv ca reporter de război și corespondent special, Lasconi a obținut doar un certificat de competență în limba engleză cu o notă de 6,80.

Mediile finale ai celor 4 ani de facultate ai Elenei Lasconi:

Anul I - 6,92

Anul II - 6.40

Anul III - 6,53

Anul IV - 6,92

 

Cariera Elenei Lasconi înainte de politică

 

Elena Lasconi și-a început cariera în mass-media în 1995, la Pro TV, unde a activat timp de 25 de ani. Născută la Hațeg pe 20 aprilie 1972, ea a debutat ca prezentatoare și corespondent la Deva, unde a realizat sute de reportaje despre situația economică și socială a minerilor din Valea Jiului. După mineriada din 1999, a fost transferată la București, unde a devenit prezentatoare pentru Știrile de dimineață și prânz la Pro TV.

În anii care au urmat, Lasconi a acoperit numeroase evenimente majore, inclusiv cutremurul din Turcia din 1999, care a provocat aproape 20.000 de victime, și vizita istorică a Papei Ioan Paul al II-lea în România. De asemenea, a transmis despre eclipsa totală de Soare din 1999 și a fost implicată în campania umanitară „Nouă ne pasă”, care a sprijinit sinistrații inundațiilor din Banat și Transilvania.

Dincolo de cariera jurnalistică, Elena Lasconi s-a remarcat și prin câștigarea trofeului "Masterchef - Proba Celebrității" în 2013. Chiar dacă notele sale academice nu o plasează în rândul celor mai străluciți studenți, experiența sa profesională și implicarea în activități de voluntariat și umanitare o fac o figură complexă în peisajul politic românesc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel