Magistraţii bulgari au decis ca Elena Udrea să fie predată României. Decizia poate fi atacată cu apel.
Decizia magistraţilor de la Tribunalul din Blagoevgrad nu este definitivă. Vor avea termen de 5 zile să depună apel, iar decizia finală va fi tranşată la Curtea de Apel de la Sofia.
La termenul trecut, magistraţii de la Tribunalul din Blagoevgrad au cerut documente care să ateste starea de detenţie a Elenei Udrea în perioada în care a fost arestată preventivă în România, pentru că avocaţii fostului ministru au susţinut că aceasta a fost persecutată politic şi au invocat aceste condiţii de detenţie îngrozitoare.
La termenele trecute, avocaţii au invocat starea de sănătate a Elenei Udrea, faptul că suferă de osteoporoză, şi că vrea să fie arestată la domiciliu pentru că şi-a închiriat în Bulgaria o locuinţă pe o perioadă lungă de timp.
Au mers şi pe cererea de azil politic depusă în Grecia şi a cerut chiar şi permis de şedere în Bulgaria.
Magistraţii din Bulgaria au respins judecarea Elenei Udrea în libertate
Magistraţii din Bulgaria au respins apelul Elenei Udrea cu privire la decizia de arest preventiv. Fostul ministru, condamnat definitiv la şase ani de închisoare, îşi va aştepta în arest sentinţa cu privire la extrădare.
Judecătorii de la Curtea de Apel din Sofia au stabilit astăzi că mandatul european de arestare este valid şi că problemele de sănătate pe care le-a invocat fostul ministru al Turismului pot fi tratate şi în închisoare. Acesta va afla abia azi dacă va fi extrădată în România, după ce judecătorii au cerut mai multe informaţii de la statul român despre condiţiile în care a fost ţinută în arest la noi.
Elena Udrea contestase măsura de arest prevenitv invocând faptul că suferă de osteoporoză, însă magistraţii au spus că documentele medicale nu spun că nu poate fi tratată şi în arest. Mai mult, Curtea a zis că boala nu a împiedicat-o să plece cu maşina din România până în Bulgaria şi mai departe spre Grecia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News