Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, luni, că olimpicii români au obţinut patru medalii şi locul al treilea în lume la Olimpiada Internaţională de Geografie.
Medaliile de aur au fost obținute de Daniel Hanganu de la Colegiul Naţional Iaşi și Radu Andrei Brădăţeanu din Bucureşti, cea de argint de Mihai Bratu din Târgu Jiu şi cea de bronz de Darius Topai din Oradea, a anunţat Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ).
"Lotul României, format din patru elevi, s-a reunit la Iaşi, în perioada 7-12 iulie, unde avut o perioadă de pregătire intensivă, desfăşurată la Colegiul Naţional Iaşi sub îndrumarea profesorilor Cornelia şi Dorin Fiscutean. De peste un deceniu, pregătirea teoretică şi practică a elevilor care reprezintă România la competiţiile internaţionale de geografie se realizează la Iaşi. Lotul României obţine în acest an, în urma celor trei probe de concurs - proba teoretică, proba practică şi testul multimedia, două medalii de aur, una de argint şi una de bronz", se precizează într-un comunicat de presă al ISJ Iaşi.
Conform documentului, Olimpiada Internaţională de Geografie (iGeo) este o competiţie anuală destinată celor mai buni elevi la geografie, elevi cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani din întreaga lume.
La această ediţie au participat un număr de 209 tineri pasionaţi de geografie, din 54 de ţări. Ediţia 2023 va avea loc în Indonezia.
Elevii români, o nouă performanță: patru medalii de aur şi una de argint la Olimpiada Internaţională de Fizică
Elevii români au obţinut patru medalii de aur şi una de argint la Olimpiada Internaţională de Fizică, organizată online de Elveţia şi care a reunit 369 de concurenţi.
''Un alt rezultat excepţional al elevilor români! La Olimpiada Internaţională de Fizică (IPhO2022), echipa României a obţinut un rezultat excepţional, clasându-se pe locul 2 la nivel mondial, fiind de departe cea mai bună echipă din Europa'', a anunţat, duminică, pe Facebook, ministrul.
A 52-a Olimpiadă Internaţională de Fizică a fost organizată online de Elveţia şi a reunit 369 de concurenţi.
Echipa ţării noastre a fost coordonată de profesor dr. Delia Constanţa Davidescu şi de conferenţiar universitar dr. Adrian Dafinei, participarea României fiind susţinută de Ministerul Educaţiei, împreună cu Societatea Română de Fizică.
''Felicit elevii români care au obţinut acest rezultat excepţional: Vlad Ştefan Oros, elev la Liceul "Grigore Moisil" Timişoara - medalie de aur, cel mai bun concurent european; Andrei-Darius Dragomir, elev la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti - medalie de aur; Alexandru Momoiu, elev la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti - medalie de aur; Răzvan-Gabriel Marcu, elev la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti - medalie de aur; George-Cristian Ardeleanu, elev la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti - medalie de argint. Încă o dată, felicitări copiilor şi mulţumiri tuturor celor care au contribuit la această performanţă deosebită!'', a transmis Cîmpeanu.
Pe echipe, rezultatele IPhO2022 arată astfel: Echipa Chinei a obţinut cinci medalii de aur, echipele României şi Coreei de Sud au obţinut câte patru medalii de aur şi una de argint, iar echipa Statelor Unite ale Americii - trei medalii de aur şi două de argint.
Dintre participanţii din ţările europene, echipa Germaniei a obţinut două medalii de aur, două de argint şi una de bronz, echipele din Bulgaria şi din Ungaria - câte o medalie de aur, echipa Vietnamului a câştigat trei medalii de aur, una de argint şi una de bronz. Au mai obţinut câte două medalii de aur echipele din Taiwan, Emiratele Arabe Unite şi India. Echipele din Australia, Singapore, Israel, Kazakhstan, Indonezia, Georgia şi Hong Kong şi-au adjudecat câte o medalie de aur.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News