Elimină petele de mucegai și calcar din dormitor și baie cu aceste remedii de 5 stele

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Elimină petele de mucegai și calcar din dormitor și baie cu aceste remedii de 5 stele. Sursa foto: freepik.com
Elimină petele de mucegai și calcar din dormitor și baie cu aceste remedii de 5 stele. Sursa foto: freepik.com

Există unele camere din casă care trebuie igienizate temeinic, deoarece afectează sănătatea. Probleme precum mucegaiul și calcarul fac mediile nesănătoase și atunci când intervenim trebuie să le curățăm temeinic.

Pereții dormitorului trebuie să fie perfecți, deoarece organismul nostru are nevoie să se odihnească într-un mediu curat și confortabil. Petele de mucegai din dormitor sunt periculoase din cauza prezenței ciupercilor și sporilor care ar putea ataca organismul.

Se depun din cauza căldurii și umidității. Ventilația incorectă sau scurgerile de pe instalațiile sanitare creează mucegai negru în colțuri, iar remediile de curățare sunt adesea drastice. Înălbitorul este unul dintre cele mai folosite produse pentru îndepărtarea petelor, dar conține aditivi chimici și ar fi bine să găsești soluții alternative.

Toaleta va fi mereu parfumată și strălucitoare: iată soluția care elimină și mirosurile neplăcute

Deoarece mucegaiul este rezultatul condensului care se formează din cauza lipsei de ventilație, ar trebui să aerisești întotdeauna camera înainte de curățare.

Îndepărtează petele de mucegai și calcar, dar fără înălbitor.  Curățarea se poate face cu o găleată cu apă caldă în care ei adăuga alcool și suc de lămâie. De asemenea, puteți folosi detergent de vase pe bază de lămâie.

În loc de alcool puteți folosi peroxid de hidrogen. Acest remediu este util și pentru covoare, perdele și haine. Folosește întotdeauna  ochelari de protecție și mănuși atunci când cureți, deoarece mucegaiul poate crea reacții alergice.

Trucul bunicilor pentru a albi perdelele în 10 minute fără înălbitor

Calcarul împiedică baia  să strălucească. Curățarea robinetelor, a dușului și a chiuvetelor de calcar se poate face cu acid citric sau acid acetic. Sunt conținute în lămâie și oțet, iar aceste 2 ingrediente sunt cei mai buni aliați în igienizarea casei dacă vrei să elimini calcarul.

Modul corect de a folosi aceste remedii casnice este de să prepari spray-uri pentru a pulveriza produsul pe suprafețe. Se lasă să acționeze 1 oră înainte de a îndepărta impuritățile cu bureți abrazivi sau din microfibră dacă suprafața este deosebit de delicată.

Trucul secret: Cum să speli geamurile rapid și eficient cu ingrediente naturale

Aceste 2 produse pot fi si amestecate pentru a obține un super remediu util și pentru gresie, pardoseli și obiecte sanitare.

Umple o găleată cu apă caldă și adaugă cantitate de suc de lămâie și oțet. Cu cât aceste tratamente sunt mai frecvente, cu atât mai puțină mizerie de va acumula. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel