Elimină ușor petele încăpățânate de pe covoare: 3 pași pe care trebuie să-i urmezi

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Elimină ușor petele încăpățânate de pe covoare, 3 pași pe care trebuie să-i urmezi. Sursa foto: freepik.com
Elimină ușor petele încăpățânate de pe covoare, 3 pași pe care trebuie să-i urmezi. Sursa foto: freepik.com

Ai invitat niște prieteni la cină, dar covorul din sufragerie este plin de pete urâte? Cum să depășești situație înainte de a-ți întâmpina oaspeții?

Nu intra în panică, deoarece avem soluția. Pentru a elimina aceste pete inestetice, urmează metodele noastre pas cu pas. Cu puțină voință și, mai ales, cu remediile potrivite, petele vor dispărea.

Fie că este vorba de pete de cafea, sânge, vin sau mâncare, nu trebuie să dai banii pentru a curăța covoarele. Este posibil să prepari propriul detergent eficient.  

Pete galbene de calcar în toaletă? Toate gospodinele au în casă cel mai bun remediu, dar foarte puține îl știu

Pasul 1. Îndepărtează excesul de murdărie cât mai curând posibil. În primul rând, sunt obiceiuri bune de adoptat: îndepărtează orice reziduu alimentar căzut pe covor, folosind o lingură sau un cuțit pentru unt. Apoi șterge ușor excesul de lichid cu o cârpă curată și absorbantă, ștergând de la marginea exterioară a petei spre centru pentru a preveni răspândirea ei. Șterge întotdeauna, nu freca niciodată, deoarece acest lucru poate deteriora definitiv fibrele covorului. Repetă acest lucru până când materialul revine la culoarea inițială.

Cele mai eficiente trucuri simple de a scăpa de căldură în timp ce dormiți

Pasul 2. Aplică un agent de îndepărtare a petelor pentru a curăța covoarele. Ai la îndemână un produs special pentru îndepărtarea petelor de covoare? Pulverizează produsul pe pată rămasă, urmând cu atenție instrucțiunile producătorului. Dacă nu ai un produs anume, folosește oțet.

Rețeta: Pentru a-ți face propriul detergent de casă, amestecă o linguriță de lichid de spălat vase cu un litru de apă călduță. Apoi adaugă ¼ de linguriță de oțet alb și aplică ușor această soluție pe pată. Indiferent de soluția de curățare utilizată, ai grijă să nu uzi suprafața pătată, deoarece aceasta poate decolora suprafața. Se lasă să se acționeze aproximativ 10 minute.

SFAT. Testează întotdeauna rezistența culorii covorului într-o zonă discretă,  înainte de a aplica detergentul.

Mirosuri urâte în baie? Încearcă o metodă japoneză pentru un parfum persistent

Pasul 3. Elimină petele cu o cârpă. Folosind o cârpă curată, șterge din exterior spre interior. Apoi tamponează  cu apă rece și șterge. Pentru o uscare completă, încearcă acest truc: acoperă zona umedă cu o cârpă uscată sau un prosop de hârtie. Pune un obiect greu deasupra și schimbă cârpa până când se usucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel