Cazul a revenit acum la Înalta Curte din Zurich, după ce Instanța Supremă a refuzat să admită ca probe interviurile diferiților martori, considerând că normele de procedură au fost încălcate în timpul anchetei. De asemenea, instanța nu a mai interogat-o din nou pe singura terță parte prezentă în noaptea crimei la 3 septembrie 2018, conform hotărârii publicate vineri de Curtea Federală Supremă.
Tribunalul districtual din Horgen a apreciat că declarațiile acestui martor erau credibile și coerente. Cu toate acestea, Înalta Curte a ajuns la o concluzie opusă, fără să-l fi audiat personal pe martor. Aceasta a fost o decizie inadmisibilă, conform Curții Supreme Federale. Martorul era familiarizat cu presupusul autor și victima de ani de zile.
Mărturia unui alt român, martor, trebuie luată în considerare
În prima instanță, românul, în prezent în vârstă de 35 de ani, a fost condamnat la 14 ani de închisoare, instanța dispunând și expulzarea sa timp de 13 ani. Însă, deoarece Înalta Curte nu a acceptat anumite probe, a concluzionat că probele circumstanțiale nu erau suficiente pentru o condamnare pentru omor.
Victima și presupusul agresor erau compatrioți și consumaseră alcool în exces într-o locuință de serviciu din Samstagern în seara crimei. Atmosfera inițial jovială s-a transformat treptat într-una agresivă, iar cei doi au ajuns să se ia la bătaie.
Un coleg de apartament, puțin mai în vârstă, audiat de instanță în calitate de martor, a reușit să îi despartă. Cei doi protagoniști s-au retras, însă, în timpul nopții, acuzatul s-a introdus în camera adversarului său și l-a înjunghiat mortal de cel puțin 15 ori cu un cuțit de bucătărie. Arma nu a fost găsită ulterior, chiar dacă cei doi confecționaseră un astfel de cuțit împreună anterior.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News