Elveția pierde dreptul exclusiv asupra brânzei Emmental

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:
Sursă foto: Pixabay - Fotografie creată de Anaterate
Sursă foto: Pixabay - Fotografie creată de Anaterate

 

Săptămâna trecută, Curtea UE a hotărât că termenul Emmentaler face referire la un tip de brânză consacrat în țările de limbă germană, și nu la o anumită regiune a Elveției. Acest lucru înseamnă că Emmentaler nu poate fi desemnat drept marcă protejată în UE, anunță swissinfo.ch. Astfel, producătorii de brânză elvețiană cu găuri distinctive primesc o lovitură importantă, pierzând dreptul de utilizare exclusivă a mărcii Emmentaler în Uniunea Europeană.

Decizia vine după ce Statele Unite ale Americii au decis anul trecut că Gruyére, altă brânză elvețiană renumită, nu trebuie să provină din regiunea elvețiană cu același nume.Ca urmare, Organizația de brânzeturi Emmentaler Elveția a susținut, fără niciun rezultat, în fața Curții UE că brânzeturile Emmental din afara Elveției ar trebui să fie etichetate clar ca atare.

Hotărârea Luxemburgului poate fi în continuare atacată la cea mai înaltă instanță europeană, Curtea de Justiție a Comunităților Europene.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel