Șoferii de microbuz și îngrijitoarele românce au solicitat ajutorul asociației pe care Erich Mocanu o conduce pentru a se găsi o soluție cu privire la obligația de a face izolare la întoarcerea în România.
„La adresa noastră au venit mai multe solicitări a îngrijitoarelor de bătrâni din Austria, dar și a șoferilor de transport persoane (mașina 8+1), mulți dintre ei chiar membri ai organizației ce ne-au solicitat ajutorul.
Este vorba despre obligația de a face izolare la domiciliu la întoarcerea în România, ceea ce este discriminatoriu neavând șansa să vină cu un test sau să îl facă la intrarea în țară. (ex. Austria, Germania etc. ce testează chiar pe autostrada sau Aeroport)
Aceasta forță de muncă, fără care Austria nu poate funcționa, sunt obligate să facă un test la plecarea din România pentru a putea lucra la pacienți în Austria.
În cele mai multe cazuri, ele nu părăsesc nici pacientul și nici locuința, deci indirect sunt izolate și protejate de acest virus.
Este nedrept ca la întoarcere să nu aibe același drept ca la plecare, fiind obligate să intre în izolare pentru 14 zile astfel jumătate din timpul petrecut acasă și-l petrec izolate, iar după încă 14 zile obligate să facă încă un test, pentru a reveni la lucru. Sistemul de muncă în Austria este 30 de zile lucrate – 30 acasă cu familia”, precizează Erich Mocanu în solicitare.
Erich Mocanu: „Doar îngrijitorii sunt obligați la izolare, nu si restul familiei”
Reprezentantul muncitorilor români susține faptul că de la DSP i s-a comunicat că doar îngrijitorii sunt obligați să stea în izolare, iar membrii familiei lor au voie să se plimbe.
„Din discuțiile cu DSP din mai multe județe, ni s-a comunicat că doar îngrijitorii sunt obligați la izolare, nu și restul familiei cu care locuiesc.
Penibilul dar și nedreptatea este că nu au voie să se testeze în primele zile, dar membrii familiei cu care locuiesc au voie să se plimbe în voie.
Citește și Austria. Îngrijitoarele românce, petiție împotriva carantinei: „Dorim să fim scutite de izolare!”
Cererea și doleanța noastră ca organizație a Drepturilor Omului este de a vă apleca asupra acestei probleme și de a găsi o soluție pentru această branșă, ce e atât de apreciată peste granițe și ce aduce la finanțele României foarte mulți bani.
Conform ultimelor cifre, doar în Austria sunt peste 50.000 de îngrijitori români”, a conchis Mocanu în solicitarea adresată guvernanților.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News