Dolarul a urcat cu 4,3% în aprilie şi este pe cale să înregistreze cea mai bună lună din ianuarie 2015, propulsat de aşteptările tot mai mari ca Rezerva Federală să majoreze agresiv dobânzile în următoarele luni şi ca economia americană să reziste mai bine decât cea din zona euro.
Investitorii s-au debarasat de euro, iar miercuri a coborât sub 1,06 dolari cu încă o jumătate de procent. Analiştii spun că acesta este zdruncinat de războiul din Ucraina şi de îngrijorările tot mai mari legate de faptul că economia blocului monetar unic va intra în recesiune în acest an.
„Incapacitatea flagrantă a euro de a se mobiliza în urma comentariilor de tip hawkish ale membrilor Băncii Centrale Europene înseamnă o vulnerabilitate persistentă la un mediu extern afectat negativ de o situaţie mereu îngrijorătoare în Ucraina şi de puterea generalizată a dolarului american”, au scris strategii ING FX într-o notă adresată clienţilor.
Până la ora 7.30 GMT, euro a fost tranzacţionat până la 1,0588 dolari, în timp ce indicele dolarului a urcat cu 0,4%, la 102,65, cel mai puternic nivel din martie 2020, când temerile privind o prăbuşire a pieţei pe măsură ce ţările intrau în blocaj COVID-19 au făcut ca investitorii să se grăbească să caute dolari, scrie Ziarul Financiar.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News