Ţara fostă comunistă şi-a văzut economia transformată de la aderarea la UE, cu şomajul ajuns la un minim istoric. Cu toate acestea, inegalităţile în materie de venituri sunt încă foarte vizibile, aproximativ o treime din populaţie trăind în sărăcie, iar infrastructura, cum ar fi reţelele rutiere, este încă slabă.
O altă problemă importantă pentru această ţară, cu o populaţie într-o rapidă îmbătrânire, este numărul de tineri care emigrează, în căutarea unor salarii mai bune, în altă parte a Europei.
România este, de asemenea, sub monitorizare în legătură cu independenţa justiţiei. Eforturile sale de combatere a corupţiei se află acum în centrul atenţiei mai mult decât oricând, în timp ce un referendum urmează să aibă loc în acelaşi timp cu alegerile UE din mai.
Se spune că preşedintele României, Klaus Iohannis, încearcă să oprească adoptarea unei noi legislaţii a social-democraţilor de guvernământ, menită, cred unii, a opri cazurile de corupţie. Comisia Europeană a urmărit îndeaproape progresele înregistrate în cazurile de corupţie din România, apreciind activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în pofida presiunii intense din partea ministrului Justiţiei al ţării pentru demiterea procurorului anticorupţie de top.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News