În urmă cu câteva săptămâni, iniţiatorul mişcării "Corupţia Ucide" a postat un mesaj pe pagina oficială că se va retrage din grup pentru a se ocupa de alte proiecte.
"Când încerci să faci totul, nu faci nimic bine. Şi am zis să mă ocup de o chestie şi să mă focusez pe ea mai bine decât să le fa pe toate. Colegii mei se vor ocupa de restul. Din păcate, pentru cine se bucura, ghinion, ca să citez un clasic", a spus Florin Bădiţă pentru ŞtiriDiaspora.ro.
"Să nu se bucure propaganda"
Colegii săi au dat asigurări că Florin Bădiţă nu va pleca nicăieri. Angi Șerban a pus că Florin Bădiță are tendința să reacționeze la cald.
"Să nu se bucure propaganda. Chiar dacă pleacă Bădiţă de la secţiunea protest, de la Corupţia ucide, oricum vom fi noi, ceilalţi", a spus Angi Şerban.
Atât Răzvan Diaconu, cât şi Emilia Holtea, au confirmat că Florin Bădiţă nu şi-ar părăsi proiectul de suflet.
Angi Şerban: "Avem atacuri în mediul online. Suntem mereu blocaţi"
Angi Şerban a vorbit şi despre ultimul protest, cel din Piaţa Universităţii. Activista a spus că nu a fost o prezenţă mare, dat fiind şi faptul că nu au fost lăsţi să comunice online.
"Nu a fost un protest foarte mare, am avut şi probleme tehnice. Înainte cu două săptămâni înainte de protest ne-au raportat armatele de troli şi ne-au blocat conturile şi pagina. Avem atacuri de genul ăsta. Şi înainte de mari evenimente, să nu ne mai strângem în număr foarte mare, de cele mai multe ori încearcă să ne limiteze expansiunea pe Facebook şi ne-au limitat în ceea ce priveşte promovarea", a declarat Angi Şerban.
Proiect pentru românii din diaspora
Activiştii Florin Bădiţă, Angi Şerban, Emilia Holtea şi Răzvan Diaconu au vorbit, la interviurile ŞtiriDiaspora, despre noile proiecte de la Casa Activistului şi despre Civistarter, despre care spun că au fost gândite ca nişte incubatoare de antreprenoriat civic, unde cetăţeni de toate vârstele să poată învăţa mai multe despre jurnalismul de investigaţie dar şi despre importanţa şi efectele deciziilor pe care le iau politicienii de la putere zi de zi. Unul dintre acestea este dedicat chiar românilor din diaspora.
"Să nu îşi piardă speranţa, asta e cel mai important, Suntem încă aici. Dorim să facem o academie civică. În cadrul academiei am observat că majoritatea oamenilor, 16-20% nu locuiesc în România. Mare parte din academie o să fie gândită în mod oonline. O oră pe zi, un program de opt săptămâni. În fiecare săptămână vorbim despre o valaore şi descoperim lucruri pratice. O să vină jurnalişti de investigaţie care ne învaţă cum putem săp facem jurnalism cetăţenesc. O să învăţăm şi puţină economie ca să înţelegem cum se fură banul public, cum se împarte bugetul. O să ave,m şi întâlniri fizice în weekend-uri. Dacă pot să participe şi cei din diaspora, sunt bineveniţi", a spus Florin Bădiţă, la ŞtiriDiaspora.ro.
Vezi interviul complet acordat pentru Ştiridiaspora.ro:
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News