EXCLUSIV  „Există porumb mov în Peru”. Două românce dezbat mituri din țara incașilor

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
„Există porumb mov în Peru”. Două românce dezbat mituri din țara incașilor / Foto: Captura Youtube
„Există porumb mov în Peru”. Două românce dezbat mituri din țara incașilor / Foto: Captura Youtube

În cadrul emisiunii "Departe de România", două românce din Peru au împărtășit câteva mituri fascinante și adevăruri despre țara incașilor, oferind o perspectivă autentică și captivantă asupra culturii peruviene.

Ana Maria Smaranda Cojocaru și Diana Rotundu, două românce curajoase și determinate, au decis să își facă un nou cămin în inima Americii de Sud, în Peru. Iată câteva dezvăluiri interesante despre cultura lor.

 

Mitul lenjeriei galbene de anul nou

 

Unul dintre miturile discutate a fost tradiția purtării lenjeriei galbene de Anul Nou. Smaranda a explicat că, deși nu se dăruiește neapărat lenjerie intimă galbenă, aceasta este cumpărată și purtată pentru noroc. De asemenea, pe lângă lenjerie, tricourile galbene sunt populare, iar florile galbene sunt așezate pe mese în noaptea dintre ani.

Diana a adăugat că nu doar galbenul este purtat, ci și roșul pentru iubire și verdele pentru alte semnificații.

 

Există pinguini în Peru

 

Un alt subiect surprinzător a fost existența pinguinilor în Peru. Diana a confirmat că aceste păsări adorabile pot fi găsite atât în Lima, cât și la aproximativ trei ore distanță, într-o rezervație naturală unde coexistă cu leii de mare.

 

Diversitatea porumbului și cartofilor

 

Când vine vorba de agricultură, Peru este renumit pentru diversitatea sa incredibilă. Smaranda a explicat că există peste 50 de varietăți de porumb, inclusiv porumb mov și negru. În plus, Peru este patria cartofilor, cu peste 500 de varietăți diferite. Un produs tradițional din porumbul mov este Chicha Morada, o băutură obținută prin fierberea porumbului mov cu măr, ananas, scorțișoară și zahăr, care este foarte apreciată de localnici.

 

Nepunctualitatea peruviană

 

O provocare culturală menționată de Smaranda este nepuntualitatea peruviană. Ea a povestit că, deși peruanii pot spune că vor ajunge "acum", acest "acum" poate varia între 5 minute și câteva ore. Chiar și în mediul de afaceri, punctualitatea nu este o prioritate, lucru cu care Smaranda încă se confruntă după 20 de ani de locuit în Peru.

 

Arta negocierii

 

În Peru, negocierea prețurilor este o practică obișnuită, mai ales în piețe și la suveniruri. Smaranda a recunoscut că la început a fost șocată de această tradiție, fiind deseori taxată la suprapreț. După 21 de ani, s-a obișnuit cu acest obicei, înțelegând că localnicilor le place să negocieze și consideră aceasta o parte esențială a comerțului.

Experiențele împărtășite de Ana Maria Smaranda Cojocaru și Diana Rotundu oferă o imagine vie și autentică a vieții în Peru, o țară plină de tradiții fascinante și surprize culturale. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel