Creșterea dramatică a numărului de infecții din ultimele zile reprezintă o problemă uriașă nu numai din punct de vedere sanitar, ci și din cauza riscului ca serviciile esențiale - cum ar fi transportul, securitatea și spitalele - să fie paralizate dacă, odată cu numărul de cazuri pozitive, va crește și numărul persoanelor carantinate.
Varianta Omicron se dovedește a fi extrem de contagioasă, dar, din fericire, și mai puțin virulentă, motiv pentru care, în ultimele zile, au existat mai multe voci care au cerut guvernului să modifice durata carantinei.
În aceste condiții, Comitetul Tehnic-Științific (CTS) se va întruni pentru a evalua dacă există motive pentru a modifica regulile în vigoare.
CTS discută despre modificarea regulilor carantinei
Ipotezele analizate constau în: nicio zi de carantină pentru contacții pozitivi care au primit trei doze de vaccin, cinci zile de carantină pentru contacții pozitivi Covid care au completat doar ciclul primar de vaccinare (adică o singură doză J & J sau două doze Pfizer, Moderna și AstraZeneca).
Contacții pozitivi nevaccinați vor trebui să respecte o perioadă de carantină de 7/10 zile.
Cu toate acestea, în ceea ce privește situația persoanelor depistate pozitiv, discuția în cadrul Comitetului științific tehnic este încă deschisă, deoarece există - în rândul membrilor săi - păreri diferite.
În prezent, persoanele asimptomatice care au un rezultat pozitiv la SARS-CoV-2 pot reveni în comunitate după o perioadă de izolare de cel puțin 10 zile de la apariția rezultatului pozitiv, la sfârșitul căreia se efectuează un test molecular cu rezultat negativ (10 zile + test), informează fanpage.it.
Record absolut de cazuri COVID în Italia
Italia a înregistrat, în urmă cu o zi, un record de infecții COVID de la începutul pandemiei. Sunt aproape 80.000 de cazuri noi din peste 1 milion de teste făcute. Luni erau 30.000 de infectări.
78.313 cazuri noi COVID au fost depistate în Italia în ultimele 24 de ore. Luni erau 30.810 cazuri. Numărul bolnavilor decedați, potrivit Ministerului Sănătății, este de 202, în timp ce luni era 142, scrie ANSA.
În ultimele 24 de ore, în Italia au fost făcute 1.034.677 de teste moleculare și antigenice, față de 343.968 luni. Rata de pozitivare este de 7,57%, în scădere față de 8,9% luni.
În Italia sunt 1.145 de pacienți la terapie intensivă, cu 19 mai mulți în ultimele 24 de ore. Regiunea cu cea mai mare creștere a numărului de infecții este Lombardia, cu 28.795 de cazuri, urmată de Piemont cu 7.933 și Campania cu 7.181.
46.263.212 persoane (85,66% din populația de peste 12 ani) au finalizat ciclul de vaccinare. 17.662.472 de persoane au primit a treia doză sau doza de rapel.
În ce privește grupa de vârstă 5-11 ani, 194.995 de copii au primit cel puțin o doză de vaccin.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News