Explozie puternică într-un oraș din Germania: Străzile au fost închise / UPDATE: „Cineva a detonat un dispozitiv exploziv”

Cristina Iacob |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Poze de la fața locului/ Sursă: ilgiornale.it
Foto: Poze de la fața locului/ Sursă: ilgiornale.it

În această dimineață, o explozie a avut loc în zona centrală a orașului Köln, afectând intrarea într-un club de noapte de pe Hohenzollernring.

UPDATE: 

Imagini surprinse de o cameră de supraveghere de la intrarea clubului, obținute de publicația Express, arată o persoană purtând un hanorac lăsând o geantă în fața intrării și plecând. Din videoclip nu reiese clar dacă aceasta a acționat singură sau a avut complici.

Proprietarul clădirii a declarat pentru Bild: „Suntem șocați. Cineva a detonat un dispozitiv exploziv, deși era evident că în interior se aflau oameni. Cred că pagubele aduse proprietății se ridică la aproximativ 100.000 de euro”.

O operațiune a poliției este în curs de desfășurare, iar una dintre ipoteze vizează legături cu „Mocromafia”. Nu se știe încă dacă incidentul de astăzi are legătură cu o explozie similară produsă la mijlocul lunii august. În Renania de Nord-Westfalia au avut loc mai multe astfel de atacuri, pe care presa locală le atribuie traficanților de droguri olandezi, cunoscuți sub numele de „Mocromafia”.

Știre inițială: 

O explozie majoră a avut loc în această dimineață în zona centrală a orașului Köln, în apropiere de Hohenzollernring. Incidentul a avut loc în jurul orei 7 dimineața și a avut loc în zona unui club de noapte, provocând avarii semnificative. Potrivit informațiilor preliminare, explozia a afectat intrarea într-un club de noapte din apropiere, dar nu au fost raportate victime.

În urma incidentului, poliția a lansat o operațiune extinsă și a închis zona dintre Rudolfplatz și Friesenplatz. Autoritățile au cerut locuitorilor să evite zona afectată, iar investigațiile sunt în curs de desfășurare. Potrivit unui purtător de cuvânt al poliției, explozia a fost suficient de puternică pentru a provoca căderea panourilor de tavan și spargerea geamurilor, dar nu a fost descrisă ca fiind extrem de violentă de către martori.

Potrivit Radio Köln, o persoană ar fi fost rănită ușor, dar această informație nu a fost confirmată oficial de poliție. Un purtător de cuvânt al pompierilor a declarat că echipele de intervenție au fost chemate la fața locului, dar nu sunt necesare lucrări de stingere a incendiului. Investigațiile sunt în curs de desfășurare pentru a stabili detaliile exacte ale incidentului.

În prezent, poliția a izolat zona și continuă să investigheze circumstanțele exploziei.

-ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE-

 

-----------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din GERMANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel